Nieuwe Nederlandse distilleerderij gaat whisky maken op bijzondere locatie

Nieuws
woensdag, 03 januari 2024 om 9:00
de moutmolen
Nederland is straks een nieuwe distilleerderij rijker: Moutmolen. Twee whiskyliefhebbers zijn begonnen met het volgen van een droom, maar er mist nog wel een beetje budget. Daarom is er een crowdfunding gestart.
Moutmolen is het initiatief van Jop Boer en Karin de Visser, beide whisky liefhebbers. Sinds juni 2023 huren zij de Janzona molen in Budel-Schoot. Op de crowdfunding-pagina staat er het volgende vermeld over deze molen: 'Dit is op papier de jongste molen van Noord-Brabant, maar het casco dateert van voor 1700.’
Boer is erg blij met de locatie. Zo laat hij in een reactie met Whisky Monkeys weten:

'De molen helpt ons bij het malen van de granen die nodig zijn, de omliggende grond kunnen we gebruiken om onze eigen gerst op te telen. Ook dragen we op deze manier bij aan het behoud en instandhouden van de molen. (...) Op deze locatie kunnen wij alles doen, mensen ontvangen en rondleiden en laten kennismaken met het ambacht als molenaar. Ook kunnen we veel productiestappen in huis houden.'

Crowdfunding opgezet om droom te realiseren

Om daadwerkelijk zelf te kunnen gaan distilleren is er geld nodig en dat hopen Boer en de Visser bij elkaar te krijgen via een crowdfunding. Er is ongeveer 175.000 euro nodig, waarvan 125000 uit eigen middelen geïvesteerd wordt. De crowdunding is dus bedoeld voor de resterende 50.000 euro.
Voor geïnteresseerden zijn er twee opties om mee te doen aan het realiseren van de droom van Boer en De Visser, die we hieronder cursief citeren.
1. Je koopt al iets van ons
Een van de eerste flessen jenever of whisky kopen? Dat kan! Voor de liefhebbers hebben we een hele work-in-progress serie waarmee je de ontwikkeling naar onze eerste whisky kunt volgen, of als je echt iets unieks wilt dan kun je zelfs een heel vat whisky kopen!
2. Lening
Je leent ons een bedrag vanaf €50,00. Afhankelijk van je bedrag krijg je van ons een leuke beloning.
Deze lening betalen we over vijf en een half jaar terug. Dat doen we zodat we ons kapitaal kunnen blijven gebruiken om te investeren in het wegleggen van vaten whisky. Na vijf jaar rijping kunnen we deze vaten bottelen en verkopen zodat wij iedereen kunnen terugbetalen. Ieder jaar krijg je van ons 4% rente over het uitgeleende bedrag uitgekeerd.
Meer informatie vind je op deze pagina..

3006 Whisky

Boer verdient al langer zijn sporen in het whiskylandschap. Zo is hij in 2016 begonnen als onafhankelijke bottelaar met 3006 whisky en ook is er een webshop. De bedoeling is om in de nieuwe locatie ook een slijterij te openen. Op het moment van schrijven is er 21.130 binnen gehaald. Mocht er meer geld beschikbaar komen dan de gevraagd 50.000, wil het duo ook bezig gaan met vatgerijpe jenever. Voordat de eerste whisky op de markt komt, zijn we een tijdje verder.

POPULAIR NIEUWS