Dit grote drankenbedrijf zet vol in op duurzame alcoholische dranken

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 23 december 2023 om 9:00
boer landbouw water
Diageo gaat vol gas op duurzaamheid. Even geleden onthulde het bedrijf achter merken als Lagavulin, Talisker en Roseisle al dat er een programma opgezet was rondom regeneratieve landbouw opgezet was. Nu is er aangekondigd dat er een enorme investering komt in een duurzaam project rondom waterbesparing. Zo meldt The Spirits Business.
Het drankenbedrijf investeert maar liefst 4,6 miljoen pond (omgerekend ongeveer 5,3 miljoen euro) in een project dat ervoor moet zorgen dat de waterkwaliteit in Mexico verbeterd wordt. Het bedrag wordt komend jaar in totaal in zes projecten gestoken. Al deze zes initiatieven zorgen ervoor dat er water bespaard wordt en dat dit toegankelijker wordt voor de bevolking. Ook wordt de kwaliteit van het beschikbare water verbeterd.

Niet het eerste duurzaamheidsproject van Diageo

Diageo heeft al een dergelijk project afgerond in augustus. Toen zijn er kunstmatige natte graslanden aangelegd, oftewel wetlands. Daarnaast is er een enorme kwekerij met 10.000 bomen in San Diego de Alejandría aangelegd. Dit project zorgt voor de zuivering van honderden miljoenen liter afvalwater.
Alan Loredo, Diageo's directeur corporate relations voor Mexico en Tequila, vertelt dat de investering een specifieke doelstelling moet vervullen: ‘De investering van 100 miljoen pesos is gericht op projecten die gericht zijn op behoud van en toegang tot water in de komende twee jaar, een cruciale stap om onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en bij te dragen aan het beperken van klimaatverandering.’
De investeringen die Diageo in Mexico doet zijn niet zomaar een doel. Ze zijn onderdeel van een grotere doelstelling die het bedrijf heeft: Society 2030: Spirit of Progress. Dit plan duurt tien jaar en in die tijd wil Diageo onder andere vóór het einde van 2025 zorgen dat er minstens zoveel water dat wordt gebruikt weer aangevuld wordt. Het bedrijf is hiermee goed op weg.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS