Glen Grant viert Lunar Nieuwjaar met speciale geschenksets

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 23 december 2023 om 11:00
glen grant yotd
Het komende jaar is het jaar van de draak. Ook in de whiskywereld is dat goed te merken. Meerdere merken hebben al een speciale whisky voor het jaar onthuld. Daar komt er nu nog een bij, althans een aantal whiskysets die speciaal voor het nieuwe Chinese jaar is gemaakt. Zo meldt de website 88 Bamboo.
De Glen Grant Distillery in Speyside heeft namelijk speciale Lunar New Year-edities van verschillende expressies onthuld die komende maand verschijnen. De sets eren de traditie van het Chinese astrologische nieuwe jaar dat in februari in gaat. In het komende jaar is het dier uit de dierenriem de draak die het element hout heeft meegekregen.

Wat zijn de Glen Grant Year of the Dragon whisky cadeausets?

Glen Grant brengt daarom van elke whisky in het kernassortiment, dus de single malts van 10, 12, 15 en 18 jaar, een speciale botteling uit. De flessen hebben e een drakenmotief gekregen die Victoriaanse invloeden uit de tuin van de distilleerderij, zoals de waterval en de rivier, combineert met het mythische wezen.
De verpakking van deze sets is volgen Glen Grant een visuele reis. De afbeelding heeft namelijk een pad dat in de richting van de stokerij loopt. Het pad loopt vanuit de rivier naar een bed van tuinbloemen, de waterbron en meer. Onderweg zijn er lantaarns te zien en natuurlijk de draak die dit jaar centraal staat.
De expressies in de set zijn hetzelfde als de normale varianten in de kernreeks van Glen Grant. Naast de whisky bevat de verpakking ook een flessenstop in de vorm van een geometrische drakenkop. Dit is een terugkerend element dat bij elke Lunar New Year verpakking van het merk meegeleverd wordt.
De nieuwe verpakkingen komen in de handel vanaf januari 2024. De sets krijgen een adviesverkoopprijs die begint bij 84 dollar (omgerekend 76 euro) voor de 10 jaar oude fles en oploopt tot 268 dollar (omgerekend 242 euro) voor de 18 jaar oude expressie. De speciale sets zullen beschikbaar zijn in Singapore bij geselecteerde retailers, maar komen ook online beschikbaar. Of dat laatste wereldwijd is, is niet bekendgemaakt.
Foto: Glen Grant

POPULAIR NIEUWS