Eigen moeder wurgen óf was het toch gewoon whisky drinken?

Nieuws
zaterdag, 23 december 2023 om 7:00
verbaasd
Een vreemd verhaal in de rechtbank van Den Haag: een vrouw wordt verdacht van een wurgpoging op haar eigen moeder. Zelf heeft ze er geen actieve herinnering aan…. En o ja, ook nog iets met whisky, schrijft het AD. Wij leggen het uit.
De 55-jarige P uit Den Haag staat terecht omdat ze in september haar eigen moeder geprobeerd zou hebben te wurgen. Zelf ontkent ze dit: ‘Ik weet alleen dat ik mijn moeder een schopje gaf.’ Het is goed mogelijk dat P zich niet meer alles kan herinneren, want er was alcohol in het spel. Zo geeft zegt ze tegen de rechter: ‘Ik wilde de zomer vieren en heb whisky gedronken.’

Slachtoffer van ziekte?

Dat is nogal een verschil: genieten van godendrank of iemand willen wurgen. Een psychiater heeft vastgesteld dat P lijdt aan een schizofrene stoornis. Gezien de moeder het overleefd heeft en het nog na kan vertellen, komt zij ook aan het woord in de rechtszaal.
Ze wil graag haar dochter in de armen sluiten: ‘Mijn dochter is het slachtoffer van haar ziekte.’ Tevens benadrukt ze dat de drie maanden voorarrest niet alleen erg waren voor dochterlief, maar ook voor haarzelf.
P begrijpt zelf niet waarom ze nog langer vast moet zitten. Ze denkt dat ze met de hulp van een coach en alcoholcontroles het wel redt. Maar de rechter is er nog niet over uit: ‘We moeten vervelende dingen voorkomen.’
Op 11 maart vindt er dan ook een nieuwe zitting plaats.

Ai, ai, ai

Wat voor whisky de vrouw in kwestie destijds gedronken heeft, is niet bekend. Al zit er een klein verschil tussen genieten van een glas godendrank of de keel van iemand zo erg dichtknijpen waardoor de ademhaling belemmerd wordt. Whisky is niet bedoeld om te zuipen.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS