Mystieke wapens en geschiedenis vormen het toneel van deze whisky primeur

Nieuws
maandag, 30 september 2024 om 7:00
bali sunset
Er is een nieuw land dat zich bij de whiskymakende landen aansluit. Keris, de eerste Indonesische single malt whisky is namelijk uitgebracht en bevat een grote knipoog naar het erfgoed van het land en de mystieke krachten van een bekend wapen uit de geschiedenis.
De nieuwe Indonesische whisky is afkomstig van Pt Asti Dama Adhimukti distilleerderij in Tabanan, op Bali. De distilleerderij heeft zich voor de Indonesische primeur laten inspireren door tradities die op het eiland gelden en het erfgoed van de Indonesische cultuur.
De Keris single malt whisky is dan ook vernoemd naar een speciaal erfstuk van het eiland waar de drank gestookt wordt: de gelijknamige traditionele Indonesische dolk. De keris of de kris wordt van oudsher van ijzer, nikkel en staal gemaakt en heeft vaak een golvend lemmet. Bovendien zou het wapen mystieke krachten hebben.
Hieronder is de onthulling van de Indonesische single malt whisky op Instagram te zien:

Wat is de Keris Single Malt whisky?

De eerste whisky die onder de merknaam Keris uitgebracht wordt is Silver. De spirit voor de whisky is gemaakt van 100% gemoute gerst. Deze heeft aanvankelijk gerijpt in vaten van Amerikaans eikenhout, gevolgd door een tweede rijpingsperiode in Oloroso sherryvaten.
Dit heeft de Indonesische single malt een gouden kleur gegeven. De tasting notes van de whisky bestaan uit tonen van vanille, een vleugje bessen en een lange afdronk met tonen van hout.
Keris Silver is zonder leeftijdsaanduiding op 43 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld.

Indonesische whisky speelt met de vorm van een dolk

De Indonesische whisky draagt niet alleen de naam van het historische wapen. De dolk wordt ook gebruikt als logo voor het merk. Daarnaast is de single malt whisky gebotteld in een fles die als knipoog naar het wapen dient.
De fles is vrij hoog met een uiterlijk dat doet denken aan het golvende lemmet van de dolk. Op het label is een stand van vuur te zien en de dop is gemaakt van speciaal gesmeed metaal. Deze dop is een knipoog naar de grondstoffen die gebruikt worden bij het smeden van de kris.
Of de eerste Indonesische single malt whisky ook buiten Indonesië uitgebracht wordt, is onbekend. Verder is de prijs per fles niet bekendgemaakt.
Wood, Whiskey and Wine Image
Wood, Whiskey and Wine
EUR25.99
Op voorraad
Koop op bol.
Wist je dat we onlangs onze eigen whiskyquiz Broodje Aap uitgebracht hebben? Hier kun je het spel kopen.

POPULAIR NIEUWS