Bushmills neemt 'koning der wijnen' op in nieuwe whiskeyreeks

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 15:00
bushmills causeway collection 2024 whiskeys
Ooit was het een pad waarover reuzen liepen, maar nu is het de naam van de jaarlijkse Bushmills whiskeyreeks. De Ierse distilleerderij heeft de acht single malt whiskeys onthuld die de Causeway Collection van dit jaar vormen.
Elk jaar brengt Bushmills nieuwe expressies in de line-up uit, waarbij zeldzame en exclusieve expressies verschijnen. Dit jaar staat de ‘dorst naar het ongewone’ centraal met een paar mooie primeurs.

Drie primeurs in de whiskeyreeks

Alex Thomas, meesterblender bij Bushmills, vertelt dat deze vijfde set van acht whiskeys erg bijzonder is. Er zijn namelijk drie nieuwe finishes aanwezig waarvan twee waarmee de stokerij niet eerder gewerkt heeft in de serie.
Het bevat een prachtige Barolo vat-finish. Bekend als de 'koning der wijnen' en de 'wijn der koningen', waren Barolo's hoge kwaliteit en gedurfde, krachtige smaken perfect voor onze Causeway Collection.
Alex Thomas, meesterblender bij Bushmills..
De Barolo finish whisky die Thomas omschrijft is een expressie van 10 jaar oud. Dit is een van de jongste single malts in de reeks van dit jaar. Daarnaast is er een Bushmills 22 Year Old Mizunara finish uitgekomen en een Bushmills 2010 Double Moscatel. Deze laatste heeft een finish in twee verschillende vaten van de bekende Portugese wijn.
bushmills 23 yo madeira cask single malt
De 23 Year Old Madeira Cask whiskey van Bushmills

Ontspannen met Bushmills whiskey

De Causeway Collection van Bushmills gaat dit jaar gepaard met een speciale audiotrack om te ontspannen. De Noord-Ierse acteur Colin Morgan, bekend van de BBC serie Merlin, heeft een 12 minuten durende geluidsopname ingesproken in de distilleerderij.
De track is bedoeld om te ontspannen met bijvoorbeeld de eerder onthulde Bushmills 23 Year Old Madeira Cask whiskey uit de Causeway Collection. Voor het gemak is deze expressie voorzien van tasting notes, iets wat bij de andere whiskeys ontbreekt:
  • Neus: Rijp zomerfruit, gekarameliseerde suiker, zwarte koffie en walnootolie.
  • Smaak: Zoete perzik en sinaasappelschil, gevolgd door geroosterde noten, honing gecombineerd met zwarte koffie en zachte specerijen.
  • Afdronk: Een delicate, droge en lange fruitige afdronk die zich ontwikkelt tot rijke nootachtige praliné en geroosterde cacao.
Alle acht whisky's in de 2024 Causeway Collection zijn wereldwijd te vinden bij geselecteerde slijterijen. De prijs varieert tussen de 90 en 450 euro. Dit keer komen de flessen ook voor het eerst in China terecht, maar er wordt helaas niet specifiek over Nederland gesproken.
Lees hier wat we nog meer over Bushmills geschreven hebben.
Ouderwetse whiskyglazen - Set van 6 premium glazen voor cocktails en bourbon - 305 ml - Loodvrij kristal - Scotch cognac Ierse whisky Image
Ouderwetse whiskyglazen - Set van 6 premium glazen voor cocktails en bourbon - 305 ml - Loodvrij kristal - Scotch cognac Ierse whisky
EUR77.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS