Krijgt de nieuwe limited edition single malt van The Macallan een Chinees tintje?

Nieuws
maandag, 30 september 2024 om 8:00
macallan distil your world hong kong whisky
Even geleden dook er een label op van een mogelijk nieuwe Distil Your world van The Macallan. Nu is er nog een etiket voor een expressie uit de whiskyserie opgedoken. Gaat de reis van de komende expressie naar Hong Kong?
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.  
The Macallan maakt met de Distil Your World serie allerlei reizen, waarbij telkens samengewerkt wordt met de veelgeprezen gebroeders Roca van El Celler de Can Roca in Girona. De serie deed onder andere Londen, New York en Mexico al aan. Nu lijkt het erop dat de volgende bestemming in Azië aan de beurt is: Hong Kong.

Wat is The Macallan Distil your World Hong Kong whisky?

Het label voor de single malt whisky verklapt al het een en ander over de whisky. Zo wordt duidelijk dat Euan Kennedy, hoofd whiskymaker van de distilleerderij, inspiratie in Hong Kong opdeed voor de drank. Op basis daarvan is een whisky uit Europese en Amerikaanse eikenhouten vaten geselecteerd die op 46,8 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld is.
De tasting notes van de whisky zijn daarbij ook onthuld:
  • Geur: Rijk, wasachtig en zoet. Aroma’s van gember en kruiden, met tropisch fruit zoals pomelo en mango. Verder zijn er tonen van een eierpasteitje, honing en antiek eikenhout. 
  • Smaak: Rijk en romig met tonen van zoet, tropisch fruit, gevolgd door gember, kruiden, eikenhout, grapefruit en umami. 
  • Afdronk: Aanhoudende tonen van eikenhout.

Wanneer komt de The Macallan Distil your World Hong Kong uit?

Over de releasedatum van de single malt whisky is niets bekend. Uit het label is ook geen botteldatum of iets dergelijks op te maken die wijst op een snelle release. Het label geeft wel weg dat het een limited edition whisky wordt.
Lees in ons The Macallan overzicht wat we nog meer over de Speyside whisky geschreven hebben.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR23.86
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS