Deze onafhankelijke whiskyreeks combineert geschiedenis in en op de flessen

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 12:00
claxtons dalswinston series second edition springbank whisky
Bijzondere oude whisky’s uit bekende distilleerderijen en geschiedenis gaan hand in hand in deze nieuwe releases. De onafhankelijke bottelaar Claxton’s brengt met de Dalswinston Series Second Edition vijf nieuwe flessen van minimaal dertig jaar oud uit.
De Dalswinston Series draait om de rijke geschiedenis van het Dalswinston landgoed. Enkele jaren geleden zijn er al vijf whisky’s in de reeks verschenen waaronder een 45 jaar oude Teaninich en een oude Springbank. Nu is het tijd voor de tweede set van vijf bijzondere whisky’s.

Wat zijn de vijf nieuwe Dalswinston Series whisky’s?

Net als de eerste reeks, bevat de tweede set een vijftal oude expressies uit verschillende distilleerderijen. Elke fles is meer dan 30 jaar oud en gelimiteerd in oplage. Hieronder zetten we de Claxton’s Dalswinstons Series Second Edition whisky’s op een rij:
  • Bunnahabhain 33 Years Old whisky – Oloroso sherry vat
  • Clynelish 30 Years Old – Bourbon vat
  • Bowmore 30 Years Old – Oloroso sherry vat
  • Springbank 30 Years Old – Hogshead
  • Highland Park 35 Years Old – Oloroso sherry vat

Geschiedenis in én op een fles

De vijf nieuwe flessen in de Claxton’s whiskyreeks bevatten elk een behoorlijk oude single malt whisky. Hier is al een stukje geschiedenis in te vinden, maar de luxe flessen die in een houten raamwerk geleverd worden vertellen ook een verhaal.
Op elke fles is namelijk met de hand een afbeelding getekend die een stukje over de geschiedenis van het Dalswinston landgoed vertelt.
De tekeningen zijn gemaakt door illustrator Jamie Stryker die zich liet inspireren door verschillende facetten van het landgoed. Zo is er op de fles van de Springbank 30 Years Old whisky een tweetal heren te zien op een bootje in de rivier Nith.
De prijzen van de gelimiteerde single malt whisky’s zijn nog niet bekendgemaakt, evenals de oplage van elke expressie. Daarnaast is het niet bekend of de expressies ook in Nederland verkocht worden. Van de afgelopen serie zijn wel een handjevol flessen naar ons land gekomen.
Whisky Almanak Image
Whisky Almanak
EUR17.5
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS