Whiskyquiz Broodje Aap is nu uit en te koop

Nieuws
zaterdag, 21 september 2024 om 6:00
broodje aap 3
Na lang wachten is het eindelijk zover: Broodje Aap is uit. Dit is onze whiskyquiz met allerlei whiskyvragen. Wat weet jij allemaal over de godendrank? Dat kun je nu gaan testen met vrienden of familie onder het genot van een dram!
De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan Broodje Aap. De missie van Whisky Monkeys is om (spelenderwijs) mensen meer te leren over whisky en ze al dat niet te informeren of entertainen.
Waarom? Omdat whisky volgens ons voor iedereen is (boven de 18 uiteraard)! Nu hebben we Broodje Aap uitgebracht zodat jij kunt kijken wat je allemaal over whisky weet.
Speel het vooral onder het genot van een dram, want zo kies je misschien ook nog bewuster wat er in je glas zit. Whisky draait immers om genieten en niet om zuipen.

Wat is Broodje Aap?

Broodje Aap is een quiz in pocketformaat, zodat je de vragen eenvoudig mee kunt nemen in je broekzak. Ideaal als je op de fiets stapt naar een van je vrienden of wie dan ook. De quiz bevat in totaal 324 vragen. Al deze vragen zijn onderverdeeld in categorieën:
  • Geschiedenis
  • Van korrel tot borrel
  • Namen
  • Algemeen
  • Entertainment
  • Geografie
Het zou dus zomaar kunnen zijn dat we je vragen in welke regio een whiskydistilleerderij ligt, wie een bepaalde uitspraak heeft gedaan, hoeveel liter een bepaald vat heeft en ga zo maar door.
Wees vooral niet bang dat je niets weet, want de vragen zijn onderverdeeld in twee niveaus: makkelijk en moeilijk! Stel dat je vader helemaal gek is van whisky en jij ietsje minder, dan laat je hem de moeilijke vragen beantwoorden en doe je zelf de makkelijke. Met veel multiple choice vragen zijn de makkelijke vragen niet heel moeilijk, terwijl je aan de moeilijke vragen wellicht een aardige kluif kunt hebben.
Het einddoel van het spelletje? Dat is de letters M-O-N-K-E-Y bij elkaar sprokkelen. We willen immers iedereen een klein beetje een Whisky Monkey maken.

Waar is Broodje Aap te koop?

Broodje Aap verkopen we op whiskyfestivals waar we staan óf heengaan voor verslag (je kan altijd dit even informeren via [email protected]) en ook online via Spirit Stories.
Dit is de webwinkel die we in het leven geroepen hebben om wat whisky merchandise te gaan verkopen. Hier vind je bijvoorbeeld ook een whisky keycord, zodat je tijdens festivals gewoon je glaasje whisky om je nek kunt hangen.

Hoe vind jij Broodje Aap?

Een aantal mensen hebben het spel de afgelopen weken al in de pre-order gezet. Als het goed is hebben jullie je spelletje ontvangen. Superbedankt dat jullie er meteen één gekocht hebben!
Mocht iemand van jullie het al gespeeld hebben, wil je ons dan laten weten in de comments hoe je het vindt?

POPULAIR NIEUWS