Deze oude single malt whisky's komen in de travel retail schappen terecht

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 8:00
rosebank and glengoyne travel retail
Mensen die de komende tijd op reis gaan kunnen een paar nieuwe pareltjes in de schappen van de luchthavens aantreffen. Glengoyne en Rosebank komen namelijk met nieuwe whisky’s voor de Global Travel Retail. Ze hebben allemaal een leeftijdsaanduiding.
Het gaat om twee Glengoyne whisky’s met een leeftijdsaanduiding: Glengoyne 12-Year-Old First Fill Edition en Glengoyne 12-Year-Old Single Cask. Daarnaast is de derde editie van de Rosebank Lowland Single Malt Vintage- serie onthuld.

Versterking van het assortiment

Ian Macleod Distillers, de eigenaar van beide distilleerderijen, heeft de drie whisky’s tijdens de Tax Free World Association World Exhibition in Cannes onthuld. William Ovens, Global Travel Retail Director van Ian MacLeod Distillers, vertelt dat de drie nieuwe whisky’s het assortiment echt versterken.
‘We zijn erg enthousiast om een ​​nieuwe kernexpressie te lanceren voor onze bekendste single malt, Glengoyne, die een uniek element heeft voor een kernexpressie in GTR, in die zin dat deze is vervaardigd met uitsluitend first fill-vaten, wat een maximale smaak oplevert.’

Wat zijn de nieuwe Glengoyne single malt whisky’s?

Allebei de Glengoyne whisky’s brengen een uniek element voor het merk naar de travel retail. Hieronder zetten we beide whisky’s op een rij:
Glengoyne 12 Year Old First Fill Edition
De eerste van de twee nieuwe Glengoyne expressies is de 12 Year Old First Fill Edition. Deze whisky hoort bij de Spirits of Time Collection, een exclusieve Travel Retail reeks. De single malt komt uit first fill American oak bourbon vaten en first fill Oloroso sherryvaten.
Voor de Glengoyne 12 Year Old First Fill Edition betaal je ongeveer 80 euro.
Glengoyne 28 Year Old Single Cask
De 28-jarige single malt van Glengoyne is de eerste single cask whisky die de travel retail bereikt. De expressie heeft gerijpt in sherry hogsheads van Europees eikenhout, voordat deze de fles in ging op 50,3 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van deze whisky bestaan uit verse druiven, molasse, peperkoek in de neus en tonen van sherry, sinaasappel en chocolade op de tong. Deze expressie is gelimiteerd tot 197 wereldwijd.
De prijs van de Glengoyne whisky is 1490 euro.

Wat is de Rosebank 33 Years Old Vintage Release No.3?

De derde whisky die Ian Macleod Distillers naar de luchthavens brengt is een exclusieve Rosebank whisky. Deze expressie is onderdeel van de Lowland Single Malt Vintage Series van het merk, waar in totaal 5 flessen in verschijnen.
Deze vintage whisky is in 1991 het vat in gegaan om er uiteindelijk dit jaar weer uit te komen en op 47,5 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld te worden. De whisky heeft tonen van exotisch fruit, toffee, bessen en lavendel in de neus. Op de tong komen onder andere eikenhout en kruiden voorbij.
De Rosebank 33 Years Old Vintage Release No. 3 is gelimiteerd tot 350 flessen wereldwijd. De fles heeft een prijskaart van 5300 euro.
In welke luchthavens de flessen komen te liggen is onbekend.
Glencairn whiskey glas travel set van 2 glazen Image
Glencairn whiskey glas travel set van 2 glazen
EUR38.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS