Verzamelaars opgelet: drie unieke 33-jarige The Macallan whisky’s binnenkort onder de hamer

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 17:00
macallan mizunara whisky 1990 33 years old 1
Het gebeurt niet vaak dat er een onafhankelijk gebottelde The Macallan voorbijkomt. Maar als het gebeurt is het meteen iets bijzonders. De onafhankelijke bottelaar East Asia Whisky Company brengt nu een 33 jaar oude The Macallan uit Japanse Mizunara vaten uit, samen met twee even oude expressies.
The Macallan Mizunara 33 Years Old 1990 Komorebi Edition is niet de eerste The Macallan uit Mizunara vaten. De single malt whisky is onderdeel van een drieluik, waarin al eerder twee The Macallan expressies met een finish in het Japanse eikenhout verschenen.

Wat is de The Macallan Mizunara 33 Years Old 1990 Komorebi Edition whisky?

De laatste expressie in de set is geïnspireerd door de term komorebi, wat vertaald ‘zonlicht dat door bomen schijnt’ betekent. Dit komt terug op het luxe kistje en de Glencairn fles van de whisky, waarop een zilverkleurige bloesemtak te zien is.
De tasting notes van de whisky zijn niet onthuld, maar wel dat de oplage gelimiteerd is tot slechts 100 flessen. Die worden binnenkort geveild via Bonhams. De prijs wordt verwacht tussen de 6.000 en 8.000 pond (omgerekend tussen de 7000 en 9500 euro).

Wat zijn de twee andere 33 jaar oude The Macallan whisky’s?

East Asia Whisky Company heeft naast de 33-jarige Mizunara botteling nog twee expressies van dezelfde leeftijd onthuld. Ook voor deze expressies wordt samengewerkt met Glencairn, maar de whsiky's zitten in een andere reeks: The Macallan 33 Years Old Origins.
Deze serie is samen met Ephemerus Concepts, een bedrijf uit Singapore dat zich richt op exclusieve en bijzondere expressies, in het leven geroepen. Beide whisky’s zijn aanvankelijk in hetzelfde sherryvat gerijpt. Daarna zijn de dranken overgegaan in Mizunara eikenhouten vaten voor een finish van bijna 2 jaar.
Ook deze flessen gaan onder de hamer bij Bonhams. Dit zal eind oktober gebeuren, waarbij beide expressies als set verkocht worden. Een prijsindicatie is nog niet bekend.
Uitzonderlijke whisky's Image
Uitzonderlijke whisky's
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS