Dit is de eerste Jack Daniel’s Tequila cask whiskey

Nieuws
dinsdag, 01 augustus 2023 om 9:00
jackdanielsdistilleryseries
De nieuwe Jack Daniel's whiskey heeft een finish gekregen in Amerikaanse wit eiken vaten die een flinke reis achter de rug hebben. Eerst zijn de vaten gebruikt voor het rijpen van de klassieke Jack Daniel’s whiskey. Daarna zijn de vaten naar Mexico verscheept waar er vervolgens añejo tequila in gerijpt heeft. Uiteindelijk kwamen de vaten terug op Amerikaanse grond. Jack Daniel’s gaf de nieuwe Distillery Series Selection 11 whiskey een finish met deze vaten.
Chris Fletcher, meesterdistilleerder bij Jack Daniel’s, vertelt dat de nieuwe whiskey nog steeds de kenmerken van een echte Jack Daniel’s whiskey heeft en dat er tegelijkertijd grenzen verkend worden: ‘Als een van de meest complete distilleerderijen ter wereld hebben we het geluk dat we kunnen experimenteren met elk onderdeel van het whiskyproductieproces en dat is waar het bij onze Distillery Series om draait.‘

Wat is de Jack Daniel’s Distillery Series Selection 11 whiskey?

De whiskey voor deze finish is geselecteerd door Danny Lamb, whisky taster bij Jack Daniel’s whiskey. Na de finish in de tequilavaten is de drank gebotteld op 45 procent ABV in flessen van 375 milliliter.
De tasting notes van de Jack Daniel’s Distillery Selection 11 whiskey zijn als volgt:
Neus: Zoete citrus en licht eiken.
Smaak: Bruine suiker en gedroogde kruiden met noten van de añejo tequila.
Afdronk: Een zoete Tennessee whiskey finish.
De Jack Daniel’s Distillery Series Selection 11 whiskey heeft een prijskaartje gekregen van 41,99 dollar in de Verenigde Staten. De whiskey is inmiddels te koop in de Jack Daniel’s White Rabbit Bottle Shop. Of en wanneer de nieuwe Jack Daniel’s whiskey in Nederlandse schappen terecht komt, is niet bekend.
Onlangs verscheen er nog een speciale botteling van Jack Daniel's Tennessee whiskey , geheel in de stijl van McLaren om de samenwerking met het Formule 1 team te vieren. Deze whiskey is intussen ook in Nederland te koop.

POPULAIR NIEUWS