Jack Daniel's Single Barrel Collection aan met nieuwe whiskeyrelease

Nieuws
vrijdag, 19 mei 2023 om 9:00
jack daniels single barrel barrel proof rye whiskey
Jack Daniel’s heeft een nieuwe whiskey aan zijn Single Barrel Collection toegevoegd. De toevoeging is de vierde fles in de collectie van het merk en heeft een de naam: Jack Daniel’s Single Barrel - Barrel Proof Rye Whiskey.
De distilleerderij heeft de nieuwe Jack Daniel’s Single Barrel Collection whiskey op dinsdag aangekondigd en meldt daarbij meteen de samenstelling van de drank. Jack Daniel’s Barrel Proof Rye is namelijk gedistilleerd uit een mashbill van 18 procent maïs, 12 procent gerst en 70 procent rogge. De whiskey heeft gerijpt in nieuwe Amerikaanse wit eikenvaten en is daarna gebotteld op 65,7 procent ABV, ofwel vatsterkte.
Chris Fletcher, meesterdistilleerder bij Jack Daniel’s, vertelt meer over de nieuwe whiskey: ‘We hebben onze rogge whiskey op vatsterkte aangeboden via speciale beperkte releases in het verleden en de reacties van de whiskeygemeenschap waren overweldigend positief. Nu zijn we verheugd om onze Barrel Proof Rye als een permanent onderdeel van ons whiskey-aanbod te hebben om nog meer van onze vrienden een kans te geven om deze speciale expressie te proberen’.

Wat mag je van de nieuwe Jack Daniel's Single Barrel Collection release verwachten?

Fletcher meldt over de drank het volgende: ‘De combinatie van onze unieke rogge graanrekening en vatenhuis locaties zorgen voor een speciale rogge whiskey die een perfecte balans vormt tussen vet en zacht.’
De Jack Daniel’s Barrel Proof Rye whiskey is al eerder voorbij gekomen als gelimiteerde editie. Het is namelijk een jaarlijkse special release van Jack Daniel’s die nu permanent in de Single Barrel Collection te vinden is. In deze lijn zijn ook Jack Daniel’s Single Barrel Select, Single Barrel Select Barrel Proof en Single Barrel Rye te vinden.
De tasting notes van de Jack Daniel’s Single Barrel - Barrel Proof Rye whiskeyrelease zijn als volgt:
Neus: karamel, kruiden en een zoete fruitige smaak met chocolade en honing
Smaak: vol en wat droog en aanvankelijk wat rokerig, gevolgd door karamel, banaan, munt
Afdronk: lang, overwegend droog en rokerig, kruidig met hints van fruit en munt
Jack Daniel’s Barrel Proof Rye zal in eerste instantie in de Verenigde Staten uitkomen. De adviesverkoopprijs van de whiskey ligt daar op 59,99 dollar. Of en wanneer de whiskey naar Nederland komt, is niet bekend.
Eerder bracht Jack Daniel's zijn jubileum whiskey, de Jack Daniel's 10 Year Old Tennessee Whiskey, opnieuw uit. Daarbij is ook een 12 Years Old aangekondigd.