Sarah Kennedy: ‘Den Haag doet me erg denken aan Belfast’

Nieuws
dinsdag, 01 augustus 2023 om 6:30
belfast distillery
De whisky-industrie in Belfast is booming. Dat weet Sarah Kennedy, brand manager van Belfast Distillery Company, als geen ander. Door het succes van de McConnell’s whisky’s reist ze de hele wereld over. Maar wat vindt ze eigenlijk van ons kikkerlandje?
Onlangs hadden we een exclusief interview met Kennedy. Inmiddels zijn er twee McConnell’s whisky uitgebracht sinds 2019: de normale versie een een sherry cask. Het merk is bezig aan een opmars, met roots die teruggaan naar 1776. Veel Ierse distilleerderijen hebben in het verleden moeten sluiten, maar de Ierse markt met bijbehorende merken is al een aantal jaren back on track. McConnell’s is daar dus één van en met succes.

De schoonheid van Den Haag

Het whiskymerk ligt sinds een paar jaar tijd in al heel veel landen, meer dan 30. Zo wist Kennedy ons te vertellen dat de whisky al in de Verenigde Staten ligt, alsook in Zuid-Afrika, Australië en Europa. Nederland was één van de eerste landen in Europa waar de Ierse whisky te verkrijgen was.
En ons landt vindt Kennedy te gek: ‘Den Haag doet me erg denken aan Belfast.’ Ze is vorig jaar naar het whiskyfestival in Den Haag geweest en genoot volop van deze stad. Ook probeert ze regelmatig aan staycations te doen.
‘Het was een geweldige ervaring voor me. Ik denk dat Den Haag een prachtige stad is en het deed me bijna denken aan thuis met de geplaveide straten en de bars en restaurants. Dus ik had een fantastische tijd waar ik absoluut van genoten heb.’
Hoewel Den Haag haar dus doet denken aan Belfast is Kennedy dol op haar eigen stad en vindt ze het geweldig hoe het distilleren terug naar de oorsprong is gebracht met McConnell’s, waarbij de absolute kers op de taart de opening van een distilleerderij is. Dat staat voor het einde van dit jaar gepland. Een concrete datum is er nog niet.
Kennedy kan in ieder geval niet wachten tot Nederlanders naar Belfast komen om meer te weten te komen over de whiskygeschiedenis daar.

POPULAIR NIEUWS