Duncan Taylor Tales of Two Legends serie brengt nieuwe whisky

Nieuws
donderdag, 06 april 2023 om 11:00
blackbull55
De onafhankelijke drankenhandelaar Duncan Taylor heeft de release van een nieuwe whiskyserie aangekondigd: de Duncan Taylor Tales of Two legends serie. De serie bevat verschillende limited edition whisky’s die aan de Black Bull lijn van het merk toegevoegd worden, waaronder een 55 jaar oude.
De Tales of Two Legends serie valt onder de Black Bull whisky’s van de handelaar. De serie wordt door Duncan Taylor aangevuld met een fles van 18, 30 en 50 jaar oud, naast het 55 jaar oude pronkstuk van de lijn. Elke fles in de serie heeft een unieke samenstelling, maar allemaal hebben ze één ding gemeen: het zijn met precisie gemaakte blends uit Duncan Taylors eigen voorraad.

Dit zijn de flessen in de Duncan Taylor Tale of Two Legends serie

De 50 en de 55 jaar oude whisky uit de Tales of Two Legends serie hebben in hun blend een whisky uit een gesloten distilleerderij, zijn beide gebotteld op 47 procent alcohol en gelimiteerd tot 600 flessen wereldwijd.
Voor de 50 jaar oude expressie is deze afkomstig uit Caperdonich Distillery die in 2002 sloot. Deze blend bestaat verder uit whisky van The Macallan en Glen Grant. Wat betreft smaaknotities mag je rekenen op tonen van pruimen, toffee en gekarameliseerde sinaasappelschil met een finish van fruit, kruiden en eikenhout. Voor deze whisky betaal je ongeveer 6000 pond.
De 55-jaar oude whisky in de Duncan Taylor serie is gemaakt van sherry hogsheads graan en malt whisky’s uit Lochside Distillery. Deze sloot haar deuren al in 1992. Deze whisky heeft smaaknotities van donker fruit en zachte kruiden met nootachtige tonen. De prijskaart van dit exclusieve pareltje is niet mis. Je betaalt er maar liefst 9600 pond voor.

Tales of Two legends flessen vieren mijlpalen van een Sir Nick Faldo

De overige twee whisky’s in de Tales of Two Legends Serie zijn gemaakt als eerbetoon aan professioneel golfer Sir Nick Faldo. Hij won de Open Championship en de Masters Golf toernooien maar liefst drie keer. Beide whisky’s hebben in sherryvaten gerijpt.
De eerste whisky, de 18 jaar oude, viert het jaar waarin hij professioneel golfer werd. Deze is gebotteld op 50 procent alcohol en moet ongeveer 120 pond gaan kosten. De tweede is een eerbetoon aan het aantal overwinningen dat Faldo haalde tijdens de Europese Tour. Deze whisky is gebotteld op 47 procent alcohol en gaat 600 pond kosten.

POPULAIR NIEUWS