Glenmorangie pakt weer een whisky aan

Nieuws
door Whisky Monkey!dinsdag, 28 november 2023 om 17:00
glenmorangie 18 infinita
Glenmorangie is er maar druk mee. Nadat even geleden de Glenmorangie Nectar d’Or op de schop ging, is het nu de beurt aan de volgende whisky in het assortiment van de Highland distilleerderij. Dit keer gaat de Glenmorangie 18 Year Old op de schop.
De Glenmorangie 18 Year Old krijgt een nieuw label en een compleet nieuwe verpakking. De expressie verruilt zijn bruine doos en bronskleurige label voor een frisser jasje. De doos wordt diepblauw met een koperkleurige binnenkant. Het label past daar met de nieuwe koperen kleur perfect bij. Maar er is meer. De whisky krijgt namelijk ook een nieuwe naam. Waar eerder alleen de leeftijd op de fles en doos pronkten, schittert nu Glenmorangie Inifita boven de leeftijd.
Dr. Bill Lumsden, head of whisky creation bij The Glenmorangie Company, vertelt dat de whisky voor hem elk element in de huisstijl van de Schotse distilleerderij samenvat in een complex geheel. Dat was in de oude versie van de drank zo en blijft bij de nieuwe versie gelijk. De drank zelf wordt, in tegenstelling tot de 16 jaar oude Glenmorangie The Nectar, namelijk niet aangepast.

Wat is Glenmorangie 18 Year Old Infinita?

‘Hij verenigt naadloos subtiele sherryvathints en houtachtige tonen van zijn hoge leeftijd, met het kenmerkende zachte en fruitige karakter van onze distilleerderij. Het resultaat is een prachtig uitgebalanceerde single malt, zo gelaagd dat het lijkt alsof je elke keer een andere whisky drinkt,’ aldus Lumsden. Hij voegt er nog aan toe dat fans van de dram zich geen zorgen hoeven te maken: 'Ik weet zeker dat ze het met me eens zullen zijn dat, zoals de nieuwe naam al suggereert, Glenmorangie Infinita heerlijkheid zonder einde is.'
De whisky is grotendeels gerijpt in bourbonvaten van wit Amerikaans eikenhout. Een deel van de vloeistof heeft aan het einde van de rijpingsperiode nog drie jaar in Oloroso sherry vaten gezeten. Toen alle drank 18 jaar gerijpt was, is het weer gehuwd om de expressie tot leven te brengen De drank heeft tonen van honing, vanille en narcis in de neus en combineert smaken van onder andere vijgen, dadels, noten en zachte kruiden.
De nieuwe versie van Glenmorangie Infinita 18 Years Old is al via de website van de distilleerderij te koop voor 130 pond (omgerekend ongeveer 150 euro). Wanneer de vernieuwde fles in Nederlandse schappen te vinden is, is niet bekend.
Foto: Glenmorangie

POPULAIR NIEUWS