Glenmorangie vindt geliefde whisky helemaal opnieuw uit

Nieuws
zaterdag, 04 november 2023 om 9:00
glenmorangie the nectar
Glenmorangie heeft een van zijn expressies compleet opnieuw uitgevonden. Het gaat om de Glenmorangie Nectar D’Or whisky die voortaan door het leven gaat als Glenmorangie Nectar. Daarnaast is het recept aangepast en heeft de drank een nieuwe leeftijdsaanduiding.
Dr. Bill Lumdsen, head of distilling bij The Glenmorangie Company, baseerde deze zoete godendrank ooit op een van zijn herinneringen. In dit geval op een keer dat hij een Franse patisserie binnenstapte en daar in aanraking kwam met allerlei zoete geuren. De whiskymaker vond het tijd voor een vernieuwing van een van de bekende whisky’s van de Glenmorangie reeks wat begint met een nieuwe naam. Glenmorangie The Nectar is naast de naamswijziging compleet opnieuw gemaakt. De drank wordt voortaan namelijk gefinisht in verschillende zoete Sauternes- en Monbazillac- vaten uit Frankrijk, Moscatelvaten uit Spanje en Tokaji vaten uit Hongarije, terwijl de voorgaande versie van de expressie een finish in Sauternes vaten had.
Daarnaast is er gekozen voor een andere strategie en wordt er voortaan een leeftijdsaanduiding aangegeven op het label. Voorheen was de leeftijd onbekend, maar nu blijkt uit het label dat we te maken hebben met een expressie van 16 jaar oud en een drank die gelegen heeft in ex-bourbon vaten. Daarna is er gefinisht in wijnvaten.
Het nieuwe recept en de nieuwe naam komen op de kleurrijke, nieuwe verpakking voorbij waarin ook een andere fles zit dan voorheen. Deze heeft bredere schouders en een toelopende hals.

Wat is de nieuwe Glenmorangie The Nectar whisky?

Lumsden vertelt over de aanpassing van Nectar D'Or dat het doel was om deze nog weelderiger en zoeter te maken. De Glenmorangie The Nectar is geïnspireerd op de geuren die in Franse patisserieën hangen. ‘De single malt heeft een ongeëvenaarde reeks zoete, nectarachtige smaken.’ Over de smaak vertelt Lumsden dat de expressie ‘onweerstaanbaar is voor oude en nieuwe whiskyliefhebbers’.
Wat betreft de tasting notes mag je van The Nectar verwachten dat de whisky tonen van brioche en sinaasappelsiroop, aangevuld met honingraat, nootmuskaat en steranijs met elkaar combineert tot een zoet geheel.
Glenmorangie The Nectar is gebotteld op 46% alcohol by volume (ABV). In de winkels zal binnenkort de oude versie vervangen worden door de nieuwe expressie. De adviesverkoopprijs is 79 pond (omgerekend ongeveer 90 euro).
Onlangs kwam Glenmorangie met de nieuwe Tale of whisky, die dit keer Tokio aan doet.

POPULAIR NIEUWS