Het gaat ‘heel slecht’ met hoofdconducteur NS nadat iemand gewelddadig werd na te veel whisky

Nieuws
zaterdag, 19 oktober 2024 om 12:00
dronken
Een hoofdconducteur van de NS is nog altijd niet in staat om te werken nadat hij is uitgescholden en geslagen door iemand die veel te diep in het glaasje heeft gekeken. De man in kwestie zou twee flessen whisky gedronken hebben en zich daarna zwaar misdragen hebben.
Het bericht komt aan het licht door een artikel van bd.nl. Daarin wordt gesproken over iets wat ongeveer een jaar geleden heeft plaatsgevonden.

Wat is er precies gebeurd?

Een dakloze- en thuisloze man zou samen met een paar vrienden overdag twee flessen whisky hebben gedronken, waarvan het merk onbekend is. Doorgaans gaat dit om een van de goedkoopste whisky’s van het land.
’s Avonds is de persoon in kwestie de trein in gestapt om zich daar zwaar te misdragen. Het begon met reizigers een boks te geven als begroeting, waardoor hij de trein uit is gezet bij Den Bosch.

Onmenselijk gedrag na te veel whisky

Het is alleen niet bij de ‘groet’ gebleven, ook zijn diverse NS-medewerkers uitgescholden, bedreigd en geslagen. Daarbij waren een hoofdconducteur en twee boa’s betrokken.
Eén van de boa’s is van Chinese komaf en daar zou de dronken man ‘kankerchinees’ tegen gezegd hebben.
Bd meldt dat dit hard is aangekomen bij de man die 300 euro schadevergoeding wil hebben.
Hij vertelt erbij dat het niet de eerste keer is dat deze boa te lijden had van een incident tijdens het werk. ,,Het is de vierde keer in een paar jaar tijd. Hij heeft er met zijn partner over gesproken dat het misschien beter is om een andere baan te nemen”, zegt de medewerker
Brabant Dagblad.
Daarnaast is de hoofdconducteur nog altijd niet in staat om te werken.
De man die te diep in het glaasje heeft gekeken moest voorkomen bij de rechter. Daar bleek hij geen strafblad te hebben. Een verklaring voor alles had hij niet, behalve dat hij te veel gedronken had. Er is 60 uur werkstraf geëist en 300 euro schadevergoeding door de officier van justitie.
Check op deze pagina onze laatste prijsvragen.
Soms kunnen mensen gewoon beter over whisky lezen in plaats van de drank te drinken.
Whisky Almanak Image
Whisky Almanak
EUR17.5
Op voorraad
Koop op bol.