Jong duo kaapt whisky ter waarde van 550 euro en kent geen schaamte

Nieuws
dinsdag, 15 oktober 2024 om 12:00
whiskydieven groningen
Het zal je maar overkomen: twee jongen mensen lopen je winkel binnen, kijken even rond, pakken een dure whiskyfles en stoppen deze geheel zonder gene in een plastic tas en lopen de winkel uit. Bij een winkel in Groningen is er opnieuw whisky gestolen.
Afgelopen week was het opnieuw raak bij Slijterij Groningen. Daar is een fles Balvenie Tun, ter waarde van 550 euro, meegenomen zonder af te rekenen. Een paar meter verderop stond een winkelmedewerker druk te praten met twee klanten wat het verhaal nog vreemder maakt.
Gelukkig was er een toeziend oog: een camera.

Zonder schaamte toegeslagen

Eén van de camera's van de winkels heeft het voorval vastgelegd. En daardoor is bekend dat twee jongen mensen, vermoedelijk in de 20, in joggingskleding toeslaan op een manier die laat zien dat ze 1) geen schaamte hebben 2) dit waarschijnlijk vaker doen.
Beelden van de diefstal zijn te zien via de Facebookpagina van Slijterij Groningen en vind je via deze link.
Bas Bergman beloofde een heerlijke fles wijn voor de gouden tip en het goede nieuws is dat de daders zijn opgepakt. De politie is inmiddels gestart met een onderzoek. Om die reden wordt er niet medegedeeld of de fles godendrank al terecht is.

Tip om whiskydiefstal tegen te gaan

Iemand op Facebook reageert met een handige tip.
‘Tip: de kokers van whisky's met twee elastiekjes vastmaken aan de fles, een gedoe om die vanuit het schap los te maken. Werkt bij ons goed, tevens bijna alles beveiligd met stickers die reageren op uitgangspoortjes.’
Hans de Ridder.

Whisky's regelmatig de klos

Het is niet de eerste keer dat de winkel in Groningen overvallen wordt. Vorig jaar was het namelijk ook al een keer raak en werd er een fles van The Macallan gestolen.
Whisky wordt regelmatig gestolen. Zo was het afgelopen week flink raak en goed mis bij Bus Whisky, waar meer dan 2000 flessen zijn gestolen. Daarvoor is een grote beloning in het leven geroepen.
In dit overzicht zie je wat we nog meer hebben geschreven over whiskydiefstal.

POPULAIR NIEUWS