Kingsbarns eigenaar onthult Wemyss Nectar Grove limited edition whisky

Nieuws
vrijdag, 21 april 2023 om 17:00
nectar grove
Wemyss Malts, de eigenaar van Kingsbarns Distillery, heeft een nieuwe variant van haar populaire blended malt onthuld. De Wemyss Nectar Grove Limited Edition bestaat uit een blend van Highland malts die in ex-Maderia vaten bij elkaar gebracht zijn.
Voor de Wemyss Malts whisky’s is ‘jarenlang deskundig de beste single malts uit de dynamische regio's van Schotland geselecteerd om een portfolio van prachtig vormgegeven expressies te creëren’, aldus Isabella Wemyss, directeur van productie bij de distilleerderij. De Nectar Grove limited edition whisky is de nieuwe toevoeging en een botteling die bijzonder fruitig moet zijn volgens Wemyss.
De blend in ex-Maderia vaten zorgt er namelijk voor dat er tonen van zongerijpte perziken, abrikozen en nectarines in de neus komen. De Wemyss Nectar Grove Limited Edition geeft op de tong smaken van sinaasappel, vanille en gekarameliseerde suiker. De afdronk is er een van complexe kruiden, saffraan en gember. De whisky is non-chill filtered en op een alcohol percentage van 46 procent gebotteld.

Wemyss Nectar Grove gelimiteerd verkrijgbaar

Wemyss Nectar Grove is geen whisky die standaard in het assortiment van de distilleerderij komt. De whisky wordt gelimiteerd uitgebracht met slechts 3000 beschikbare flessen. De adviesverkoopprijs van de drank is 55 pond volgens de website van Wemyss. De whisky komt wereldwijd uit. Of de whisky ook daadwerkelijk bij de whiskyspeciaalzaak in Nederland in de schappen komt, is even afwachten.
Wemyss is niet de enige die onlangs nieuwe whisky’s uitgebracht heeft. Ook dochteronderneming Kingsbarns heeft in 2023 al een paar flessen uitgebracht. Een ervan is de speciale single cask met de naam 254 die exclusief voor het Verenigd Koninkrijk uitgekomen is.
Een andere is Kingsbarns Doocot die we inmiddels uitvoerig onder de loep genomen hebben in onze review. Siniša meldt over deze whisky dat het een zeer intense whisky is, zeker gezien het een jonge whisky betreft.