Laphroaig brengt iconische en geliefde single malt whisky na tien jaar terug

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 28 juni 2024 om 7:00
laphroaig 18 year old single malt whisky 1
Liefhebbers van Laphroaig moeten 4 juli alvast in hun agenda markeren. Het is dan niet alleen Independence Day, maar ook de dag dat Laphroaig een iconische whisky terugbrengt. We hebben het over de Laphroaig 18 Years Old Islay single malt whisky.
De drank is een eerbetoon aan de meesterdistilleerders en -blenders van de Schotse stokerij die er in gedurende de 200 jaar dat de distilleerderij open is gewerkt hebben. De 18 jaar oude expressie is ruim tien jaar geleden ineens uit de productie gehaald, terwijl het een razend populaire fles was.
Teddy Joseph, global brand ambassador bij Laphroaig, vertelt dat hij blij is dat de whisky, na deze lange tijd, weer terug is.
'De Laphroaig 18-Year-Old was een zeer geliefde whisky en dus zijn we blij deze leeftijdsaanduiding na tien jaar terug te brengen. '

Wat is de Laphroaig 18 Years Old Islay single malt whisky?

Zoals de naam van de komende Laphroaig al verraadt is het een typische Islay single malt whisky die 18 jaar in vaten gerijpt heeft. Dit gebeurde in ex-bourbon vaten van Amerikaans eikenhout. De expressie is daarna de kenmerkende groene fles in gegaan op 48 procent alcohol by volume (ABV).
Dit zijn de tasting notes:
  • Neus: Aroma’s van turf, kruiden, tabak, zeewier en leer.
  • Smaak: Een mix van kruiden en fruit zoals sinaasappel, honing, gember en tabak.
  • Afdronk: Aanhoudend en rijk met zoete tonen en een rokerig einde.

Voordeel voor friends

De distilleerderij brengt de Laphroaig 18 Years Old Islay Single Malt Whisky uit op 4 juli. Friends of Laphroaig hebben een klein voordeeltje. Zij kunnen de fles namelijk al op 2 juli vooruit bestellen. De 18 jarige icoon is straks in elk geval te vinden in de webshop van de distilleerderij.
Of deze ook naar slijterijen wereldwijd, en dus ook in Nederland, komt, is niet bekend. Daarnaast is de adviesverkoopprijs van de single malt nog niet bekendgemaakt.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties