Bowmore komt met vierde en laatste expressie in deze unieke whiskyreeks

Nieuws
door Monkey
donderdag, 27 juni 2024 om 16:00
bowmore aston martin 21yo four masters edition single malt whisky
Bowmore heeft de laatste expressie in de vier jaar lopende whiskyreeks met Aston Martin uitgebracht. Het gaat om de Bowmore Masters' Selection Edition Four single malt whisky die op 21-jarige leeftijd de fles in gegaan is.
De expressie is een eerbetoon aan de distilleerderij en aan Ron Welsh, de voormalige meesterblender bij de distilleerderij. Hij maakte samen met Marek Reichman, Executive Vice President en Chief Creative Officer bij Aston Martin, deze whisky en bepaalde in wat voor vaten de drank zou gaan rijpen.
Dit zijn uiteindelijk Tawny Port vaten geworden van Amerikaans eikenhout en Oloroso sherry butts die door beide mannen geselecteerd zijn. In deze vaten heeft de single malt godendrank zijn volledige rijping mogen doorbrengen, voordat deze de fles in gegaan is op 51,4 procent alcohol by volume (ABV).

Wat is de Bowmore Masters' Selection Edition Four single malt whisky?

De laatste expressie in de Bowmore Masters’ Selection reeks belooft een ‘multidimensionale smaakervaring’ te geven. De single malt whisky heeft de volgende tasting notes:
  • Neus: Rijk en complex met aroma’s van geroosterde hazelnoten, leer, verse pijptabak, pure chocolade en kruiden van eikenhout. Dit wordt gevolgd door donkere siroop, zoethout en geblakerde perziken, crème Anglaise, bergamot, sandelhout en lichte turftonen.
  • Smaak: Geroosterde kastanjes, honing, zoute toffee, Sevilla sinaasappelschil en droge thijm, gevolgd door rozijnen, kruiden van eikenhout, chocolade en turfrook.
  • Afdronk: Een romig mondgevoel, gevolgd door warme smaken die lang aanhouden. Daarbij zijn lichte medicinale tonen van turf aanwezig.
De nieuwe Bowmore Masters' Selection Edition Four single malt whisky komt naar geselecteerde markten, waaronder Nederland. Vanaf juli 2024 zijn de flessen te koop, maar waar de expressie precies in de schappen komt te liggen is nog niet onthuld. Ook een adviesverkoopprijs voor deze luxe single malt whisky is nog niet bekendgemaakt.
The Glencairn Whiskyglas- plus afdekglaasje(gratis) - Kristal - Handgemaakt in Schotland - Geschenkverpakking Image
The Glencairn Whiskyglas- plus afdekglaasje(gratis) - Kristal - Handgemaakt in Schotland - Geschenkverpakking
EUR13.95
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Bowmore

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties