Update - Lil Kleine: 'Ik denk dat als je mijn bloed drinkt, dat je ook dronken wordt’

Nieuws
dinsdag, 23 januari 2024 om 8:00
lil kleine
Sinds afgelopen vrijdag staat er een driedelige documentaire op Prime Video over de Nederlandse rapper Lil Kleine. Hij blijkt niet vies te zijn van alcohol, whisky in het bijzonder én er wat oneliners uit te gooien.

Update

Wat vindt Lil Kleine belangrijker: drank of zijn zoontje? Het is een vraag die gisteravond gesteld werd tijdens een interview met Renze Klamer. Jorik raakt geïrriteerd door het gesprek, zoals te lezen is op Mediacourant en eindigt met de woorden: 'Ja. Als ik met mijn zoontje ben, ben ik niet aan het drinken, nee.'
Oorspronkelijk bericht
Je houdt van hem of je haat hem. Dat is een beetje de visie die mensen hebben over Lil Kleine. Het is in ieder geval een jongeman met een turbulent leven en waarbij heel wat middelen in dat kleine lichaampje zijn verdwenen. Dan hebben we het meteen over zijn bekende hit met Ronnie Flex: drank & drugs.

Lil Kleine: gecanceld en ontcanceld

De documentaire Jorik, zoals de echte naam van de artiest is, staat sinds vrijdag op Prime Video en laat het verhaal zien van een artiest die gecanceld werd in 2021 na huiselijk geweld en min of meer ontcanceld werd. Drie afleveringen lang krijgen mensen een kijkje achter de schermen.

Johnnie Walker Black Label

Al snel blijkt dat Kleine naar iets anders zoekt dan drugs (want daar wordt hij op getest) en dat is alcohol. Hij feest er op los. In de tweede aflevering wordt hij door iemand opgebeld die boodschappen doet voor hem. Op de vraag wat hij moet halen bij de Gall & Gall, antwoordt Jorik: Black Label en cola.
Het gaat hier uiteraard om Johnnie Walker Black Label, die vermoedelijk gemixt wordt met cola. Als er later beelden zijn van de avond en ook andere feestjes, komen er lege flessen (bottle kill) voorbij van de whisky.
Ook ziet de kijker beelden van een optreden met rapper Boef en wordt een fles whisky rechtstreeks aan de mond gezet, waarbij godendrank snel naar binnen gegoten wordt als oppepper om op te treden.
En in de derde aflevering zit Lil Kleine te eten met mensen en heeft hij een paar pikante uitspraken:
  • ·‘Volgens mij besta ik uit alcohol man’
  • ‘Ik denk dat als je mijn bloed drinkt, dat je ook dronken wordt’
Het is dan ook niet zo vreemd dat zijn manager Breghje Kommers zich op een gegeven moment zorgen maakt en vertelt dat hij écht moet minderen. Hij is het ermee eens, maar of hij er naar handelt, is een tweede.
Whisky is om van te genieten, niet om te zuipen en niet voor je achttiende verjaardag.
Foto: Amazon MGM Studios
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 23 januari 2024.

POPULAIR NIEUWS