Nieuw en exclusief: Millstone Single Malt Peated Oloroso 2018 Gall & Gall Editie

Nieuws
dinsdag, 31 oktober 2023 om 11:00
millstone gall
Het is een mond vol, maar dan heb je ook wat. Gall & Gall verkoopt nu een exclusieve Millstone whisky fles: de Millstone Single Malt Peated Oloroso 2018 Gall & Gall Editie. Wij vertellen je wat je van deze Nederlandse whisky kunt verwachten.
Het gaat hier om een Millstone whisky die speciaal gebotteld is voor Gall & Gall. Om hoeveel flessen het gaat is niet duidelijk, maar wel vermeldt de website ‘op= op’.

Wat weten we over de Millstone whisky?

De Millstone Peated Oloroso 2018 is jonge whisky die licht rokerig van smaak is. De drank heeft vijf jaar gerijpt in Oloroso sherryvaten en is dit jaar gebotteld. Gall &Gall schrijft er zelf het volgende over: ‘Je proeft gedroogd fruit, aangevuld met turf en rook. Weer een heerlijke Millstone whisky van Zuidam!'
Millstone whisky is een belangrijke whisky in Nederland. Het is een merk dat het ook goed doet in het buitenland en al veel nationale en internationale prijzen gewonnen heeft. Al zijn er natuurlijk een hoop andere Nederlandse whiskymerken die hard aan de bak timmeren, zoals BUS en Cley. Maar deze distilleerderijen zijn vele malen jonger; spelers die pas net komen kijken.

Een begrip in de whisky-industrie

Zuidam Distillers timmert al jaren aan de bak zoals je kunt lezen in onze Distilleerderij Donderdag: ‘Fred van Zuidam stopte na 20 jaar met zijn baan bij distilleerderij De Kuijper in Schiedam. Hij kocht een stuk grond in Baarle-Nassau en bouwde daar een eigen distilleerderij van driehonderd vierkante meter op die hij samen met designer Hélène van Zuidam zou gaan runnen. Het was de start van Zuidam Distillers, waarbij likeuren en genever gestookt werden. In 1989 was het uiteindelijk tijd om uit te breiden naar zeshonderd vierkante meter met een extra productielijn.’
Liefhebbers kunnen er ook langs voor een rondleiding met prachtige Schotse ketels.
Terug naar de whisky bij Gall & Gall: deze is te koop voor 49.99 euro.

POPULAIR NIEUWS