Nieuwe Talisker whisky Wilder Seas meteen in de aanbieding gespot

Nieuws
zaterdag, 06 mei 2023 om 17:00
talisker x parley wilder seas
Whisky is soms net zoiets als een nieuw hebbedingetje. Eén, je wilt het hebben en twee, soms heb je geluk en is er een prijsdaling. Dat geldt nu dus ook. De nieuwe Talisker whisky Wilder Seas is namelijk meteen in de aanbieding gespot.
Waar? Op het wondere web dat internet heet. Drankdozijn verkoopt de fles namelijk meteen voor 74,95 euro in plaats van de adviesprijs van 89,95 euro. En dat is toch een mooie prijs voor de Talisker whisky Wilder Seas-fles.

Een unieke finish voor Talisker whisky Wilder Sea

De nieuwe Talisker heeft gerijpt in zowel Amerikaanse vaten als Europese eiken houtenvaten en heeft daarna een finish gekregen in ex-XO cognacvaten. Dat is voor de Schotse distilleerderij een primeur. Talisker heeft namelijk nog nooit een cognacvat gebruikt voor een finish.
Het smaakprofiel wordt door Drankdozijn als volgt omschreven: ‘Schenk deze whisky in en ervaar hoe milde en droge aroma's zich ontwikkelen. Tonen van fruit en mout zijn te herkennen met hieromheen hints van zout, pekel, krijt, tabak en rook. Romige, zoete smaken gaan over in maritieme, rokerige lagen met een hint van fruit die dit aanvult. De afdronk is lang, verwarmend, droog en heeft een pepertje.’
Het alcoholpercentage van deze whisky ligt op 48,60 procent. En het gaat om een limited release. Op Malts.com is te lezen dat Talisker Wilder Seas het best gedronken kan worden met een druppeltje water om de smaak van de whisky optimaal tot uiting te laten komen.

Talisker whisky Wilder Sea in een gerecyclede fles 

Zoals vandaag eerder gemeld is de whisky ook nog nuttig met het oog op het milieu en duurzaamheid. Het is namelijk een fles die gemaakt is van gerecycled glas. Meer weten? Lees dan ons nieuwsartikel daarover terug. Of check ons gehele nieuwsoverzicht.

POPULAIR NIEUWS