Status Wolfburn Coronation whiskyfles: sold out

Nieuws
zaterdag, 06 mei 2023 om 20:30
wolfburn coronation
Het zat er aan te komen, gezien Charles vandaag gekroond is tot koning, maar de Wolfburn Coronation whiskyfles is uitverkocht. De status op de website is aangepast naar ‘sold out’.
We hadden gisteren nog even contact met een woordvoerder van Wolfburn die aangaf dat de distilleerderij bezig was met de laatste paar flessen van de Wolfburn Coronation bottle. Dat is de laatste uren dus hard gegaan.

Wolfburn Coronation: sold uit (slechts 600 flessen)

Heel vreemd is dat overigens niet, gezien Wolfburn er maar zeshonderd van gemaakt heeft. Een hele speciale fles die helemaal in het thema van de kroning van King Charles III staat. Hij bezocht de distilleerderij in de pandemie, in 2019 om precies te zijn. Het tastingprofiel van de Wolfburn Coronation is afgestemd om het smaakprofiel dat hij destijds het lekkerst vond.

Wolfburn Coronation tasting notes

Dit zijn de tasting notes:
Neus: lentebloesems ontmoeten zachte eikenhouten rook en gedroogd fruit, allemaal bedekt met een subtiele zoetheid
Smaak: een mond vol fruitcake: dadels, amandelen, ahornsiroop en donkere chocolade. Na verloop van tijd ontstaan subtiele kruiden en openbaren zich zachte laagjes kardemom en kaneel.
Afdronk: Hints van vanille die zachtjes vervagen en eindigen met een warm spoor van karamel.

Foto's van King Charles III bij Wolfburn

Eerder vandaag postte Wolfburn foto’s van het bezoek van King Charles III op Instagram met de tekst dat de distilleerderij zich trots voelde dat hij langs is gekomen en dat er vandaag met immense trots genoten wordt van de Coronation fles. Eén van de reacties van de bezoekers is duidelijk: ‘Dit is legendarisch.’
De fles, waarvan maar zeshonderd stuk waren, ging over de toonbank voor 67,95 euro en is nu dus volledig uitverkocht. Het is de vijfde limited edition van Wolfburn. Eerder verschenen: Poppy Scotland, Cask Strength, 2023 Anniversary Series en Small Batch 458. Van laatstgenoemde zijn nog wel flessen te koop. In totaal zijn er van deze whisky 5100 flessen gemaakt. De prijs is: 67,95 en die whisky kan nog wel besteld.

POPULAIR NIEUWS