Provincie Utrecht: reclame vreemdgaan mag, alcohol niet

Nieuws
maandag, 06 november 2023 om 13:00
straatreclame
Als je denkt om een groot reclamebord in Utrecht tegen te komen van een fles whisky heb je het mis. Je zal niet zo snel een fles Jameson of Johnnie Walker tegenkomen. Daar wordt met het vingertje naar gewezen, iets wat niet geldt voor vreemdgaan.
Afgelopen week is er in Utrecht een gemeenteraad geweest en daarbij zijn voorstellen gedaan om bepaalde reclames aan banden te leggen. Het gaat hierbij om straatreclames, denk aan grote afbeeldingen op lantaarnpalen, rotondes, bushokjes en grote steigerdoeken. De gemeente heeft deels controle op deze advertenties en kan bepaalde uitingen terugdringen door middel van aanbestedingen en vergunningen.

Alles is stout

De voorstellen die afgelopen week gedaan werden hadden betrekking op de volgende onderwerpen:
  • Vlees
  • Alcohol
  • Gokken
  • Vreemdgaan
De eerste drie konden op een meerderheid rekenen, de laatste niet. Doordat er met een meerderheid gestemd is om alcoholreclames te weren wat betreft grote straatreclames, zal dit betekenen dat de regels aangescherpt gaan worden. Dus wie nog een foto tegenkomt van een alcoholisch merkje: leg het vast, want het kan zomaar de laatste zijn in Utrecht.
Het gebeurt steeds vaker dat er nagedacht wordt of er wel reclame mag komen voor alcohol en daarmee whisky en in welke mate. Wij zijn heel benieuwd hoe jij hierover denkt. Moet reclame voor alcohol op het straatbeeld verboden worden? En is het een goed of slecht idee om dit in meerdere steden in Nederland doorgevoerd worden? En dan met een hele dikke knipoog, zie onderstaande poll:

Poll

Maak kans op toffe prijzen op Whisky Monkeys

Op een andere noot: je maakt kans op hele gave whisky prijzen. Zo geven we The Glenrothes whiskyglazen weg en maak je via socialmedia kans op een paar heerlijke exclusieve cholaatjes (waar overigens geen whisky in zit). Check dus ons prijsvragenoverzicht en vergeet niet mee te doen.
Foto: Pexels