Vraag maar Raak: Wat is de perfecte locatie voor een whisky date?

Nieuws
vrijdag, 08 december 2023 om 15:00
whisky date
Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Vraag Maar Raak. Dit keer leggen we de monkeys de volgende vraag voor: wat is de perfecte locatie voor een whisky date?

Hessel

Mocht je allebei whisky liefhebber zijn en op date gaan, is het prettig om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een lekkere dram. Een goede locatie hiervoor zou de J.D. Williams Whisky Bar in Amsterdam. Ook The Malt Vault in Utrecht of Den Haag zijn aanraders.

Jan-Marc

De perfecte locatie voor een Whiskydate is wat mij betreft Patrick’s Whiskybar in Zwolle. Dit is een SMWS partnerbar met ongelofelijk veel whisky ‘s en geweldig barfood, gevestigd in Hotel Fidder. Wat een prachtig monumentaal pand is dit en je kunt er overnachten in prachtige kamers. Een echte aanrader!

Harry

De perfecte locatie op een whiskydate gaan is ergens rustig en gezellig, maar misschien is dat voor iedereen anders. Je wilt in ieder geval een vrije whisky bar met een goed assortiment, waarbij je niet alleen twee of drie eenvoudige opties hebt. Als je van vele whisky's houdt, kun je ook iets voor de ander kiezen. In een echt whiskybar zoals The Malt Vault of Whisky & Gin heb je genoeg verschillende whisky's om een persoonlijk proeverijtje te maken. Dat is de sleutel tot een goede whisky date.

Rox

De meest indrukwekkende whiskybar waar ik ooit ben geweest zit in Sarajevo. Dat ligt niet direct naast de deur. Met Theo heb ik aan het begin van onze relatie een paar drams genomen bij whiskycafé L&B. Als ik daaraan terugdenk, denk ik dat dit niet meteen de meest leuke locatie is voor een date. Als ik nu iemand advies zou moeten geven, zou ik zeggen: plan een date bij Fitz's Bar in Amsterdam. Dat is een cocktailbar met tevens mooie whisky flessen om te schenken en ontzettend chique.
En als je wat minder geld hebt, kun je ook samen een avondje whiskycocktails gaan maken. Ook leuk! Een Monkey Shoulder is prima om eens mee te experimenteren bijvoorbeeld.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS