Man gooit drank over gevangenismuur om gevangen een fijne oud en nieuw te bezorgen

Nieuws
vrijdag, 08 december 2023 om 13:00
whisky
Nu 30 december alweer bijna voor de deur staat en het dan dus weer tijd is voor Oud en Nieuw komt er ludiek nieuws naar buiten. Vorig jaar heeft ene B. namelijk in een opvallende bui whisky over een gevangenismuur gegooid om gevangen op deze manier ook een fijne jaarwisseling te laten hebben.
Whisky drinken met Oud en Nieuw. Het is weer eens wat anders dan standaard te proosten met een glas champagne in de hand. Op 30 december gooide B. een whisky in een plastic flesje over de muren van een gevangenis is Dordrecht. ‘Zij mogen een ook een fijne jaarwisseling hebben,’ zou hij hebben verklaard.

Whiskygooier in een balorige bui

Zijn advocaat geeft aan dat zijn client B. het gooien van de whisky wat heeft beschouwd als een Oud en Nieuw-stunt en dat hij gehandeld heeft in een balorige bui. Opvallend, want dat hoor je niet zo vaak. Waar de fles whisky terecht is gekomen, is onbekend, maar zeer waarschijnlijk niet bij gevangen om van te kunnen drinken. Het is ook niet duidelijk om welke whisky het gaat.
Minstens zo opvallend als het gooien van de whisky is het feit dat de rechter de whiskygooier geen straf heeft gegeven. Zo schrijft Rijnmond.nl he volgende: ‘Omdat er tijdens het voorarrest een 'vormfout' is gemaakt en B. niet zonder juridische goedkeuring een hele dag had mogen vastzitten, geeft de rechter geen straf voor het gooien van de fles whisky, maar acht ze hem wel schuldig. Dat het rijbewijs definitief ongeldig was, had hij niet kunnen weten. De brief daarover had hem persoonlijk moeten zijn uitgereikt. De eerdere voorwaardelijke straf van twee maanden cel wordt hem daarom ook niet opgelegd.’
Het stuk van het rijbewijs heeft te maken dat B. de auto van zijn vader had gepakt om de whisky te kunnen ‘brengen.’

Oud en nieuw: wel of geen whisky?

Om dan een bruggetje te maken: tel jij oud en nieuw af met ene glas whisky in de hand of wordt het toch braaf champagne?

Poll

Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS