Update - Whisky pareltjes gespot: Turntable whisky nu te koop bij Monk Whisky

Nieuws
vrijdag, 11 augustus 2023 om 8:30
turntable whisky
Een Whisky pairing met muziek? Bestaat het? Zeker wel! Alasdair Stevenson & Gordon Stevenson geloven hier heilig in en komen met Turntable Blending House whisky op de markt. De eerste flessen zijn nu te koop bij Monk Whisky in Groningen.

Update

De whisky's van Turntable zijn bijna uitverkocht bij de Nederlandse slijters. Dit laat Riley van Eijkelenborg, mede-eigenaar van Craft Spirits Company, in een reactie aan Whisky Monkeys weten. Dit zijn de winkels waar de drank nog verkrijgbaar is:
  • Slijterij DH17 – Bergen Op Zoom
  • Monk Whisky – Groningen
  • Slijterij VONK – Zaandam
  • Mitra Boots – Alkmaar
  • Slijterij Muthert (Dramtime) – Musselkanaal
Oorspronkelijke bericht
Als je 73 euro over hebt, is dat een mooi moment om een Turntable whiskyfles te kopen. Monk Whisky heeft nu alle drie de flessen te koop: Turntable Track 01: Joy.Discovery.Invention, Track 02: Firestarter en Track 03: Purple Haze. Turntable Blending House is een onafhankelijke bottelaar en de broers Stevenson vernoemen elke whiskyfles naar een muzieknummer dat ze bij whisky vinden passen. De flessen zijn nu te koop op meerdere plekken waaronder bij Monk Whisky in Groningen.
Gouden Carolus Single Malt Whisky Praline - 18 stuks Image
Gouden Carolus Single Malt Whisky Praline - 18 stuks
EUR29.95
Op voorraad
Koop op bol.

Wat weten we over Turntable Blending House?

Sjoerd Tjio, de bedrijfsleider, laat in een reactie aan Whisky Monkeys het volgende weten: 'Alisdair Stevenson & Gordon Stevenson willen Blended whisky nieuw leven inblazen, met gezamenlijke ervaring bij Benriach & Glenallachie (Billy Walker) en Inverhouse waren ze zat van het idee dat blended whisky vooral goedkoop en grootschalig moet zijn. Small Batch blended whisky met ongeëvenaarde transparantie. Op de achterkant van elke fles staat exact welke whisky er allemaal inzit.’
Alle drie de flessen zijn bij Monk te koop voor 72,99 euro. Tjio laat weten dat het kernassortiment later dit jaar nog naar Nederland komt. Joy.Discovery.Invention is een nummer van Biffy Clyro en Firestarter is een klassieker van The Prodigy. Purple Haze is op zijn beurt gebaseerd op een nummer van The Jimi Hendrix Experience. In ons bericht over de whisky's lees je meer over alle drie de blends, maar hieronder nog beknopt wat je mag verwachten.
Eerstgenoemde whisky laat zich kenmerken door een smaakprofiel bestaande uit vanille, toffee, zomerfruit en ananas, terwijl Firestarter zich laat kenmerken door kampvuur rook, toffee, appel en peer. Purple Haze geeft je noten van chocolade, bessen, toffee en kaneel.
Eerder hadden we een exclusief interview met Sjoerd Tjio, waarin hij aangaf niet zomaar iets te proeven voordat whisky in zijn winkel belandt. En wist je dat bijna om de hoek van Monk Whisky er whiskybonbons te koop zijn Tres Bien?
Foto: Sjoerd Tjio

POPULAIR NIEUWS