Nieuw whiskymerk Turntable Blending House mengt muziek met whisky

Nieuws
zaterdag, 08 april 2023 om 9:00
turntable
Ally en Gordon Stevenson, twee broers uit Glasgow, hebben hun eigen whiskymerk onthuld. Turntable Blending House is hun nieuwe, hippe whiskymerk. En het mooie is: er zijn direct drie blended whisky’s aangekondigd.
Met als doel de perceptie over blended whisky’s te veranderen wil het duo achter Turntable Blending House blends te creëren die opvallen door hun complexiteit, innovatie en transparantie. Daarvoor combineren de broers hun liefde voor whisky met 20 jaar ervaring in de creatieve wereld. Het merk moet af gaan rekenen met het ‘stoffige imago, de stereotypes en rigide regels’ en ‘experimenteren met de grenzen van de smaak’ van whisky’ staat op haar website vermeld.
Bovendien verbindt Turntable Blending House muziek aan whisky. Het zit al in de naam van het merk, maar komt ook terug in haar whisky’s. Hieronder vind je de aankondiging van de drie whiskys van het merk.

Turntable Blending House heeft direct drie blended whisky’s onthuld

Turntable schiet direct uit de startblokken met een drietal whisky’s. Dit zijn alle drie limited editions die een oplage van 1500 stuks krijgen en elk op 46 procent alcohol gebotteld zijn. Dit zijn de drie Turntable Blending House whisky’s met hun tasting notes en andere informatie over de blends:
Track 01: Joy.Discovery.Invention – Geïnspireerd door het gelijknamige nummer van de bans Biffy Clyro is dit een blend die bij lange zomerdagen past met een smaak van tropisch fruit. De whisky heeft noten van vanille, toffee, zomerfruit en ananas.
Blend informatie: 17% Knockdhu Chinkapin Barrel, 40% Linkwood Virgin Oak Barrel, 24% Girvan Ex Red Wine Barrel, 19% Strathclyde Ex Cognac Vat.
Track 02: Firestarter – Deze whisky ontleent zijn naam aan Firestarter van The Prodigy. Het is een wat rokerigere whisky met noten van rook van een kampvuur, toffee, appel en peer.
Blend informatie: 40% Caol Ila Oak Barrel, 23% Cameronbridge Virgin Oak Barrel, 22% Benrinnes Chinkapin Barrel, 15% Invergordon Virgin Oak Barrel.
Track 03: Purple Haze – De derde debuutblend van Turntable Blending House haalt zijn naam van Jimi Hendrix, of eigenlijk The Jimi Henrix Experience. Deze blend is een vollere en kruidigere whisky met noten van chocolade, bessen, toffee en kaneel.
Blend informatie: 42% Craigellachie Oloroso Sherry Butt, 44% Balmenach Pedro Ximenez Sherry Puncheon, 14% Invergordon Ex Sherry Barre.
Alle drie deze blends hebben een adviesprijs van 70 pond per fles meegekregen (omgerekend iets minder dan 80 euro). De whisky’s zijn al te koop in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland en zullen snel beschikbaar worden in andere landen. Turntable Blending House komt later dit jaar met een core range. Die whisky’s moeten constant beschikbaar blijven en niet gelimiteerd zijn tot enkele flessen.
Wist je al dat we regelmatig toffe prijzen weggeven? Lees het op de prijsvragenpagina.