Whiskyfestivals worden steeds massaler bezocht in Nederland

Nieuws
zaterdag, 19 augustus 2023 om 9:00
whiskyfestival
Whiskyfestivals zijn er het hele jaar door. En daarmee is een whiskyfestival toch een stuk praktischer dan muziekfestivals die vaak in de zomermaanden plaatsvinden. Mooi weer is niet vereist, enkel een goede locatie. Daarbij worden zelfs kerken ingezet om de godendrank te drinken. En de opkomst? Die is massaal.
Wie bij een whiskyfestival is geweest, heeft misschien wel eens lang in de rij gestaan om bijvoorbeeld een kerk te betreden. Dat beeld van lange rijen is al zo'n tien jaar aan de gang, maar ooit was dat anders. Toen konden whiskyliefhebbers rustig naar binnen lopen. Dat het steeds massaler wordt, valt mensen in de whiskyindustrie op.
Er zijn dan ook diverse (relatief) nieuwe partijen die enthousiast op de hype train springen. Denk bijvoorbeeld aan de Whiskyjongens. Deze twee heren organiseren allerlei leuke festivals op unieke locaties en zien dat de vraag naar festivals en whisky-evenementen groeit. Alleen hoeft dat bij hen niet in een grote kerk, maar kan het ook anders. Zo vond er dit jaar een festival plaats in Fort Sabina en komt er nog veel meer bijzonders aan.

Groot geworden

En eerder dit jaar spraken we Rogier de Mol, eigenaar van de Mol Dranken en organisator van het whiskyfestival in Driebergen ‘Eind 2000 raakten er steeds meer festivals in de picture. Toen was het nog leuk om daar rond te lopen. Ik heb het gevoel dat het nu zo groot is.’ Zelf is hij al tien jaar niet meer geweest naar een whiskyfestival in Leiden of Den Haag, omdat hij deze evenementen te kolossaal vindt geworden. Waar het eerst nog ging om het leren over whisky, lijkt het steeds meer te gaan om drinken. De Mol heeft het erover dat je alleen maar handjes met glazen overal tussendoor ziet.

De festivals op een rij

Het duurt nog even voordat het whiskyfestivalseizoen weer losbarst, in september om precies te zijn. Check hier het overzicht van de komende maanden.
En jij? Hoe kijk jij aan tegen de whiskyfestivals? Welke zijn leuk of welke juist niet? Deel je mening met ons en raak met elkaar in gesprek. Slainte mhath!
Dit artikel is voor het laatst bewerkt op 19 augustus 2023.

POPULAIR NIEUWS