Eerst whisky van The Balvenie Malt Master Kelsey McKechnie uitgebracht

Nieuws
vrijdag, 18 augustus 2023 om 17:00
balvenie a revelation of cask and character
The Balvenie heeft een nieuwe whisky uitgebracht en dat is een bijzondere. Het is namelijk de eerste whisky die door Kelsey McKechnie, apprentice master distiller van The Balvenie, gebotteld is. De naam is A Revelation of Cask and Character.
De The Balvenie A Revelation of Cask and Character whisky is ook meteen de nieuwste telg in de Stories Collection. De whisky komt daarmee in de lijn van de 12 Year Old The Sweet Toast of American Oak, de 42 Year Old The Tale of the Dog en de 27 Year Old A Rare Discovery from Distant Shores.
Al deze whisky’s zijn geïnspireerd op een van de mensen uit de distilleerderij en vieren de vele ambachten die The Balvenie rijk is, zoals de eigen kuiperij. De 19-jarige A Revelation of Cask and Character whisky viert de mensen die daar werkzaam zijn.
McKechnie, die met deze expressie haar eerste eigen whisky uitbrengt vertelt hoe belangrijk de kuiperij voor The Balvenie is. ‘We werken met onze eigen kuiperij, wat ons flexibiliteit geeft in ideeën en innovatie, en ons in staat stelt om met verschillende vaten te experimenteren om nieuwe smaken te ontdekken.’

Wat is The Balvenie A Revelation Of Cask And Character?

De nieuwe whisky is geboren uit een ontdekkingstocht naar nieuwe smaken voor The Balvenie. De whisky heeft 19 jaar uitsluitend gerijpt in sherryvaten, wat voor de Stories collectie van de distilleerderij een primeur is. De whisky is gebotteld op 47,5 procent ABV.
The Balvenie heeft met de onthulling van de whisky ook meteen de tasting notes bekendgemaakt:
Neus: Intens rijp fruit en gekarameliseerde sinaasappelschil met geroosterd eikenhout en gemalen gerst.
Smaak: Smaken van krenten, kersen en rozijnen, gevolgd door taaie vijg en cacao.
Afdronk: Lang en romig met tonen van noten.
De The Balvenie A Revelation of Cask and Character is in een gelimiteerde oplage uitgebracht. De whisky is online al opgedoken met een prijskaart van 309 pond (omgerekend iets meer dan 360 euro). Op het moment ligt de whisky nog niet in de Nederlandse schappen. Wanneer dat gebeurt, is niet bekendgemaakt.
Onlangs waren we op bezoek bij Cane & Grain in Amsterdam voor een The Balvenie whiskyproeverij met Tony van Rooijen, brand ambassador van het whiskymerk.
Hier proefden we verschillende The Balvenie whisky's.
Glencairn 2x Whiskyglas Twinset - Kristal loodvrij - Made in Scotland Image
Glencairn 2x Whiskyglas Twinset - Kristal loodvrij - Made in Scotland
EUR17.75
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: The Balvenie.

POPULAIR NIEUWS