Nieuw whiskey merk onthuld door Pernod Ricard

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 19 augustus 2023 om 11:00
mary dowling 1
Er is een gloednieuw whiskeymerk uit de doeken gedaan. Het gaat om de Mary Dowling Whiskey Company. Het merk doet zijn intrede in de whiskeywereld met maar liefst twee expressies.
Mary Dowling Whiskey Company is opgericht door Pernod Ricard en Kaveh Zamanian, de oprichter van de Rabbit Hole Distillery. Het nieuwe merk is vernoemd naar een belangrijke dame in de whiskeywereld, Mary Dowling wiens leven voor een groot deel in het teken van de drank stond.
Zamanian vertelt dat Dowling bekend stond als ‘de moeder van bourbon’. Zo richtte ze de Waterfill & Frazier distilleerderij op en wist ze de drooglegging te omzeilen door de productie van whiskey naar Mexico te verplaatsen. Niet alleen de naam van de nieuwe distilleerderij is een eerbetoon aan Dowling. Ook de twee inaugurele releases vieren het leven van de vrouw.

Wat zijn de debuutreleases van Mary Dowling Whiskey Company?

De whiskeys van het nieuwe merk vieren namelijk ook de overwinning die Dowling honderd jaar geleden boekte tijdens de drooglegging. Cathy Brown, een directe afstammeling van Mary Dowling, is blij dat het levensverhaal van haar betovergrootmoeder wordt verteld in de vorm van het whiskeymerk.
Mary Dowling Whiskey Company doet dat met twee whiskeys. De eerste is een Tequila Barrel Bourbon, een Kentucky Straight bourbon die een jaar in Oloroso sherryvaten gerijpt heeft en een finish gekregen heeft in reposado tequilavaten. De tweede expressie is de Mary Dowling Double Oak Barrel Bourbon. Deze whiskey heeft gerijpt in twee verschikkende vaten uit Kentucky's Kelvin Cooperage. Het ene vat is zwaar verkoold, terwijl het andere vat juist een lichte toast heeft gekregen.
Beide whiskeys zijn al verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De richtprijs voor de Mary Dowling Tequila Barrel is 75 dollar (omgerekend ongeveer 70 euro). De Double Oak Barrel whiskey kost 130 dollar (omgerekend ongeveer 120 euro). Of de whiskeys ook naar Europa en dus Nederland komen, is niet bekendgemaakt.
Dit is niet het eerste nieuwe merk dat onder de vlag van Pernod Ricard ontstaat. Sinds kort is bijvoorbeeld de nieuwe The Deacon whisky van Sovereign Brands in Nederland te koop gespot.
Kentucky Bourbon Whiskey Image
Kentucky Bourbon Whiskey
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Mary Dowling Whiskey Company

POPULAIR NIEUWS