Zo beleef je een whisky tasting in een gevangenis

Nieuws
zaterdag, 27 januari 2024 om 7:00
gevangenis
McConnell’s is bezig om een distilleerderij in een gevangenis te openen, maar toch hoef je niet helemaal naar Ierland om op zo’n ludieke manier whisky te proeven. Dat kan binnenkort ook in Nederland.
Wie wil er geen whisky in een voormalige gevangenis proeven? Je hebt er misschien op voorhand niet eens over nagedacht, maar als je weet dat het bestaat wil je het. Easy as that. Whiskyjongens is altijd bezig om opvallende locaties te regelen voor de whisky-evenementen die er georganiseerd worden.
En in maart staat de koepelgevangenis in Arnhem op de planning. Dit is bijzonder omdat de locatie in 2025 gesloten wordt om verbouwd te worden tot hotel. Op 12 oktober (reeds uitverkocht) en op 22 maart 2025 kun je op deze unieke locatie genieten van een whiskyproeverij van de Whiskyjongens én een rondleiding in de voormalige gevangenis krijgen. Dat is nog eens een dag waar je u tegen zegt!

Wat is de rol van de gevangenis geweest?

Tijdens zo’n rondleiding krijg je een kijkje in de cellen, isloleerafdeling en hoor je bijvoorbeeld wat voor rol de gevangenis gespeeld heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Koepelgevangenis in Arnhem was in gebruik van 1886 tot en met 2015.
De laatste jaren wordt de locatie vooral gebruikt voor evenementen. Je kan ook op eigen houtje er naar toe voor een rondleiding, maar dan betaal je iets meer dan wanneer je met Whiskyjongens meegaat. Bovendien kun je dan ook nog eens mooie drams proeven (dit kost wel een beetje extra).

Programma

De planning van whisky in combinatie met de gevangenis ziet er als volgt uit:
  • 12:00-12:30 Ontvangst
  • 12:30-14:00 Rondleiding Gevangenis
  • 13:30-14:00 Ontvangst overige gasten
  • 14:00-17:00 Whisky proeverij in De Kas
12 oktober 2024 is dus uitverkocht, maar binnenkort gaan de tickets in de verkoop voor 22 maart 2025. Meer weten of een kaartje kopen? Ga dan naar de officiële website
Check hier ook alle festivals in Nederland en België.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS