De Tales of The Macallan Volume II whisky is nu uit

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 26 januari 2024 om 18:30
tales of the macallan volume ii
Whiskymerk The Macallan heeft dit jaar een bijzonder jaar. De stokerij is 200 jaar oud en viert dus een jubileum. Dit wordt afgetrapt met de onthulling van een nieuwe Tales of The Macallan whisky, namelijk Volume II.
De nieuwe limited edition whisky vertelt in het boekwerk van 800 pagina’s het verhaal van van Alexander Reid, de oprichter van The Macallan. Het whiskymerk neemt je mee naar Reids levensverhaal. Zo ontdek je hoe hij leraar was, een boer werd en uiteindelijk een distilleerderij oprichtte die je vandaag niet meer uit de whiskywereld weg kunt denken.
Het boekwerk is gebonden door Shepherds, Sangorski & Suthcliffe and Zaehnsdorf uit Londen en voorzien van gouden letters. Er- is speciaal papier gebruikt en naast het verhaal van Reid kun van alles over de distilleerderij ontdekken op de pagina’s

Wat is de Tales of The Macallan Volume II whisky?

Afgelopen jaar hadden we al een kleine teaser rondom de nieuwe single malt whisky van The Macallan, maar nu is het een en ander definitief bevestigd over de expressie. De nieuwe Tales of The Macallan Volume II single malt whisky is al in 1949 het vat in gegaan en heeft daar tot 2022 in gerijpt.
De tasting notes van de nieuwe Tales of The Macallan zijn als volgt:
Neus: Rijke bosvruchten, zoete aromatische houtrook, antiek eiken, nootmuskaat, kaneel, vanille, kruidige tonen en toffee.
Smaak: Zwarte bessen, pruimenjam, donkere chocolade, sinaasappel, amandelen, custard, gember en een vleugje nootmuskaat, gevolgd door een zoete houtrook en theebladeren.
Adronk: Lang en complet met een zoete aanhoudende rokerigheid.
De whisky is gebotteld op 44,8 procent alcohol by volume (ABV) en wordt geleverd in een kristallen Lalique karaf. Er zijn slechts 344 exemplaren beschikbaar. De Tales of The Macallan Volume II whisky kost 89.000 dollar (81.500 euro) per fles.
Foto: The Macallan

POPULAIR NIEUWS