Hein de Kort stunt weer met een strip voor Dry January

Nieuws
zaterdag, 27 januari 2024 om 11:00
tekenen
Het is nog altijd Dry January, oftewel dé maand om niet te drinken. Dat geeft striptekenaar Hein de Kort wat inspiratie voor een nieuwe strip.
Op de tekening zie je een mannetje dat keihard roept: dórst! Hij heeft een kop die boekdelen spreekt. Want het lijkt alsof de meneer in kwestie het bijna niet meer uithoudt tijdens Dry January. In een kamer ernaast is de verbazing groot, want het is slechts half 2 ’s middags.

Op welk tijdstip kun je whisky drinken?

Oftewel, het is veel te vroeg om te drinken. Daar denkt de meneer aan het de desk toch anders over. Want hij antwoordt met de tekst: Wat?! Zo laat al?!!!
Hier kun je het resultaat zelf bekijken:
Het stripje is inmiddels al 600 keer geliked en mensen reageren leuk in de comments. Zo post één persoon een foto van Gollum met een fles drank in de hand, een ander zegt ‘Dry January m’n kloten…’ en zo zijn er nog wel meer reacties.

Strip met humor over beleggers in whisky

Onlangs kwam Hein de Kort ook met een andere strip waarin alcohol centraal stond. Hij zette nam namelijk whisky-beleggers in de zeik. Het is namelijk héél hip om te beleggen of investeren in de godendrank, al zijn de meningen erover verdeeld.
Sommigen vinden dat elke fles open moet, anderen kopen drank en zullen er nooit één opentrekken. Al zijn er ook mensen die een beetje in het midden zitten.

Tekenende Whisky Monkey

Wist je dat onze eigen Whisky Monkey Theo ook goed kan tekenen? Hij heeft bijvoorbeeld het logo van Whisky Monkeys ontworpen, maar tekent ook al jarenlang strips en comics. Mensen die Whisky Monkeys ondersteunen bij een wat uitgebreider pakket, krijgen dan ook voortaan een comic of strip in hun mail. Wie weet is dat leuk als wallpaper voor je bureaublad! De details van doneren vind je hier overigens beneden aan de pagina.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS