Zo scoor je een exclusieve whisky heupfles

Nieuws
woensdag, 10 april 2024 om 12:00
jura heupfles 1
Een 10-jarige Jura whisky koop je voor minder dan drie tientjes. Dat is leuk, maar als je daar nog een paar euro bij optelt, dan krijg je iets moois bij. Jura heeft namelijk een actie waarbij je voor 32,95 een whiskyfles én heupfles krijgt.
Het gaat om een gelimiteerde heupfles die in een zalmkleur geleverd wordt. Er zit een hanger aan, waardoor je de fles bijvoorbeeld aan je riem kunt bevestigen. Doe dit overigens wel binnenhuis of vul deze niet, gezien het verboden is om met alcohol over straat te lopen.
Wellicht is de heupfles voor sommigen dan ook eerder een verzamelobject. Je ontvangt de Jura heupfles bij de aankoop van een tienjarige Jura.

Hoe proeft een 10-jarige Jura whisky?

De 10-jarige Jura is een diverse whisky die puur gedronken kan worden, maar ook geschikt is om cocktails mee te maken. De tasting notes zijn volgens Master of Malt als volgt:
Neus: Gehoningde gerst en perziken op siroop, met lichte geuren van houtrook.
Smaak: Eerst olieachtig en subtiel kruidig, voordat tonen van aardse vanillestokjes en rozijnen met chocolade zich ontwikkelen.
Afdronk: Een vleugje rook.

Waar scoor je die ludieke heupfles?

De fles met heupfles zijn nu bij Topdrinks in de aanbieding voor 32,95 euro.

Een verhaal over een geest

Meer weten over Jura? Lees dan ook eens onze Distilleerderij Donderdag, waarin onder meer het volgende staat: ‘Er is zelfs een legende over Campbells veranderlijke mening. Hij zou namelijk middenin de nacht een geest van een dame hebben gezien. Deze dame zweefde boven zijn bed en eiste dat er meer whisky op het eiland zou komen. Campbell was op dat moment als de dood dat de dame terug zou keren en draaide daarom zijn verbod op het stoken van whisky terug en beval mensen een distilleerderij te bouwen.’
Ook schreven we eerder ook een recensie over de Jura Bourbon Cask.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.