Top 5 beste whisky apps om te downloaden

Best of
zondag, 25 februari 2024 om 15:00
spiritory smartphone
Als whiskyliefhebber ben je ongetwijfeld wel eens op zoek naar meer informatie over een bepaalde whisky. Nu is een expert niet altijd bij de hand en even een slijterij in lopen om navraag te doen is ook niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er ook whisky apps die je onderweg van alle informatie voer het levenswater voorzien. Wij zetten de top 5 beste Whisky apps om te downloaden op een rijtje voor je.

Spiritory

We trappen deze lijst met de top 5 beste whisky apps om te downloaden af met Spiritory. Deze whisky app is voor iedere liefhebber van de godendrank bedoeld en is zeer eenvoudig in gebruik. Nadat je een profiel aangemaakt hebt kun je aan de slag met alle functies van Spiritory.
Je kunt dan bijvoorbeeld whisky’s opzoeken met de waarde daarvan, flessen kopen en te koop zetten en informatie over de flessen opzoeken. Van de flessen wordt namelijk ook informatie vermeld zoals de distilleerderij, het land van herkomst, het jaar van release en het aantal flessen dat gebotteld is.
Verder kun je in de Spiritory app ook een eigen collectie aanmaken met daarin de flessen die je hebt. Dat is niet alleen om ze te showen, want op basis van deze inzichten maakt Spiritory weer tips om je collectie aan te vullen.
De app is naast in ons land op het moment beschikbaar in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Oostenrijk, Italië, Polen en Ierland. Dat is al op flink wat plekken dus, maar er wordt aan gewerkt om nog meer landen toe te voegen.
Je download de Spiritory app gratis voor Android en iOS of bezoek de website via deze link.

Whiskybase

Als je echt op zoek bent naar app die specifiek fungeert als een whisky database, dan is Whisky Base een aanrader. Op de website van Whiskybase staan namelijk honderdduizenden flessen geregistreerd en datzelfde geldt voor de app.
Je vindt in de app informatie over de whisky die je zoekt zoals de distilleerderij, het alcoholpercentage, prijsinformatie en reviews van verschillende expressies. Daarnaast is er een etiket- en barcode scanner aanwezig en kun je in je profiel een collectie aanmaken.
De Whiskybase app is gratis te downloaden voor PC, Android en iOS.

Catawiki

Technische gezien is dit geen whisky app, maar het is er absoluut een om te vermelden. Catawiki is een soort marktplaats app, waar je allerlei dingen via veilingen kunt kopen en verkopen. In de app is ook veel ruimte voor whisky’s.
De app laat je eenvoudig zoeken naar een whisky (of naar whisky in het algemeen). Je kunt je zoekopdracht daarbij filteren op categorie, prijs, locatie en sluitingsdatum. Als er een whisky bij zit die je wil hebben, kun je eenvoudig een bod uitbrengen en als jouw bod aan het einde van de veiling het hoogste is mag je de fles kopen.
Je kunt in de app ook aan de slag om zelf je drank te verkopen. Daarbij wordt je door het deskundige Catawiki team gesteund die je item beoordelen, je tips geven rondom de presentatie van je item. De verzendkosten betaal je als verkopen niet, maar je draagt wel een commissie van 12,5 procent af aan Catawiki.
Catawiki is gratis te vinden via PC, Android toestellen en iOS.
app whisky

Whizzky Whisky Scanner

Als je niet op zoek bent om whisky te kopen of verkopen, maar wel graag alle informatie over een fles godendrank bij de hand wil hebben is dese app wat voor je. De Whizzky Whisky Scanner is een app die als een informatiebron in je broekzak fungeert.
Je hoeft alleen maar het label van de fles te scannen en de app zoekt in een database de informatie over het elixir erbij. Daarbij is er een real-time rating systeem aanwezig in de app, waarin gebruikers hun mening over de whisky achter kunnen laten en zijn er verschillende handige artikelen over whisky aanwezig.
De Whizzky Whisky Scanner download je gratis voor Android en iOS.

Drammer

We sluiten af met Drammer. Deze whisky app is een platform met tienduizenden whiskyliefhebbers. In de app vind je whisky deals, informatie over distilleerderijen, een prijsvergelijker en natuurlijk informatie over de whisky die je zoekt. Je kan daarbij een whisky makkelijk op je verlanglijst zetten, je proefnotities invullen en zelfs op zoek naar whisky’s gebaseerd op smaak.
De Drammer app is gratis op Android en iOS.
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt met Spiritory.

POPULAIR NIEUWS