Big Peat gaat Vintage met een oude release

Nieuws
zondag, 25 februari 2024 om 17:00
douglas laing big peat vintage
Douglas Laing heeft verschillende whiskymerken, waaronder Big Peat en de Old Particular reeks. Maar wat gebeurt er als deze twee series elkaar kruisen? Het antwoord op die vraag komt nu voorbij in de Old Particular Big Peat’s Finest Vintage 2016 expressie.
In de Old Particular whiskyreeks van Douglas Laing brengt de whiskymaker al jaren verschillende whisky’s die bestaan uit single casks expressies. Over het algemeen zijn dit gewilde combinaties van single malt en single grain whisky’s uit Schotland.
Voor deze nieuwe release richt de whiskymaker zich op Islay, het terrein van Big Peat. Er is namelijk gekozen voor verschillende Vintage vaten uit de Schotse regio. Het is niet duidelijk wat voor vaten er precies gebruikt zijn, maar wel dat de drank non-chil filtered en zonder toevoegingen gebotteld is.

Wat is de Old Particular Big Peat’s Finest 2016 whisky?

Douglas Laing meldt dat de whisky met deze manier van bottelen precies het vat in gaat zoals de distilleerderij dat van plan was en met een hoog alcoholpercentage. In het geval van de Old Particular Big Peat’s Finest 2016 expressie is dat 48,4 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de whisky bestaan uit subtiele teer, vochtige aarde, verbrande toast, as en gebarbecued vlees, in combinatie met zoetheid en roet. De opalge van de whisky is gelimiteerd tot 525 flessen die voor 52,95 euro te koop zijn via de website van Douglas Laing.
Eerder bracht de whiskymaker al Old Particular Vintage bottelingen uit van Rock Island, Timorous Beastie en Scallywag. Van deze laatste zijn zelfs al twee verschillende releases voorbij gekomen.
Ook vertelden we je afgelopen maand over andere releases in de Old Particular reeks van het merk. Met deze flessen doet Douglas Laing onder andere Glengoyne, Port Athol, Caol Ila en Talisker aan.
Foto: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS