Welke muziekband heeft een eigen fles whisky?

Best of
zaterdag, 29 juli 2023 om 15:30
musicband whisky
Muzikanten zijn gek op sterke drank. Het is dan ook geen geheim dat veel beroemde artiesten en popsterren trots een eigen fles op de markt brengen. Het hebben van roem en geld opent immers deuren naar dit soort lucratieve deals. Er zijn talloze iconische soorten tequila, vodka of rum en dat geldt ook voor whisky.
En zeg nou zelf; wie droomt er niet van een eigen whiskymerk? Zet de muziek maar aan en schenk jezelf een glas in, want hier zijn 6 whisky’s van grote namen uit de muziekindustrie.

Metallica Blackened

Natuurlijk kan een whisky van een van de grootste metalbands ooit niet ontbreken in dit artikel. Deze whisky is door distilleerderd Dave Pickerell en de ruige heren van Metallica bedacht. Het is een blend van Amerikaanse soorten, bourbon en rye, en prikkelt de smaakpapillen met een vanille- en zoete ‘ondertoon’.
Tijdens het ontwikkelingsproces schijnt uitvoerig gekeken te zijn naar hoe geluidsgolven de smaak kunnen versterken. Terwijl de whisky in het vat zat, zijn er versterkers en subwoofers aangezet met een lage frequentie, wat ervoor moest zorgen dat de eigenschappen van de drank veranderden. En Metallica kennende zal dat vast niet zacht geklonken hebben! Meer metal-ness kan het bijna niet.

Heaven’s Door  - Bob Dylan

Heaven's Door behoort tot niemand minder dan de legendarische singer-songwriter Bob Dylan en entrepreneur Marc Bushala, een veteraan uit de drankindustrie. Deze whiskycollectie werd in 2018 gelanceerd, bestaande uit een zeven jaar oude bourbon, een ‘double-barrel’ whisky en een Tennessee straight rye. Allemaal bevatten ze hoogwaardige ingrediënten en zijn minimaal drie jaar gerijpt in eikenhouten vaten.
De naam is natuurlijk een knipoog naar een van Dylan’s bekendste songs: Knockin’ on Heaven’s Door. En inderdaad, Gun’s ’n Roses hebben hun hit van deze man. De flessen zijn fraai vormgegeven met tekeningen door Dylan zelf, gebaseerd op het ontwerp van een ijzeren poort van zijn metaalwerkplaats, Black Buffalo Ironworks.
slipknot no9
Slipknot No. 9 Iowa

Slipknot No. 9 Iowa

Nog een Metalband die laat zien hoe je muziek uitstekend kunt combineren met snoeiharde gitaarriffs. Je hoeft geen fan van de muziek van Slipknot te zijn om de amberkleurige whisky van deze band te kunnen waarderen. Gemaakt in de Cedar Ridge distilleerderij in Iowa. Het betreft een blend van rye en bourbon met een leeftijd van drie á vier jaar.
In deze whisky kun je als het goed is aroma’s van honing, meerdere kruiden en - zoals de tekening op de sticker prijsgeeft - maïs herkennen. De No. 9 slaat overigens op het aantal leden dat de band kent.

Willie Nelson's Old Whiskey River Bourbon

Deze bourbon wordt geproduceerd door de in Texas gevestigde Nelson Family Distillery. De naam komt van Willie Nelson's hit Whiskey River uit 1973. De country-icoon zelf is inmiddels 89 jaar oud en is geen onbekende in de whisky-industrie. Zo bezit hij een eigen distilleerderij en heeft hij vaak meegewerkt aan de creatie van andere whiskymerken.
De Old Whiskey River bourbon bestaat uit een combinatie van maïs, rogge en gemoute gerst. Het rijpingsproces vindt plaats in verkoolde eikenhouten vaten, wat een bijzondere smaak mee geeft. Kenmerkend is hoe bij elke fles een gesigneerde gitaarplectrum zit.

Motörhead Single Malt Whiskey & Ace of Spades Straight Bourbon

Rocklegende Lemmy Kilmister mag dan alweer aardig wat jaartjes geleden heen zijn gegaan, de muziek die hij met Motörhead maakte leeft nog altijd voort. Dat geldt ook voor alle drank die zijn band in samenwerking met het Zweedse Mackmyra heeft bedacht. Naast bier bier, vodka en rum begeeft Motörhead zich ook op Zweeds en Schots whisky-terrein met de Single Malt en Ace of Spaces.
Motörhead stond bekend om de energieke live-optredens en de snelle en agressieve muziekstijl. Kilmister zelf hield nogal van alcohol. Zo zou hij naar eigen zeggen vanaf zijn dertigste elke dag een fles Jack Daniels hebben gedronken, alhoewel hij prima door had hoe belangrijk imago is voor een rockster. En dus is het niet gek dat de whisky van Motörhead bedoeld is “voor rockers, door rockers”.

Rammstein 10 Years Irish Whiskey

Niet de eerste en vast ook niet de laatste metalband die een eigen whiskymerk heeft gecreëerd. De Duitse muzikanten hebben gekozen voor een Ierse whisky, in tegenstelling tot de anderen uit dit artikel. Dee drank lag maar liefst 10 jaar in Bourbon vaten en verdween voor nog eens een half jaar in Sherry-vaten.
Uiteindelijk komt het voor jou als consument in een fles terecht die net zo’n gotische indruk achterlaat als de band zelf. Je zal een complexe, enigszins fruitige smaak proeven en met 43% is het aan de sterke kant voor een whisky. Naast whisky heeft de band ook niet stilgezeten met het ontwikkelen en uitbrengen van andere soorten drank, zoals Sherry, Rum en Tequila - eveneens in typische Rammstein-stijl.
Bekijk ook de rest van onze best of-artikelen
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 29 juli 2023.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties