Whisky Food & Drinks: Whisky-cola muffins

Rubrieken
zaterdag, 29 juli 2023 om 15:00
whiskymuffins
Deze week in Whisky Food & Drinks gaan we voor een lekkernij tussendoor. Je hebt ongetwijfeld wel eens een lekkere muffin gehad, maar heb je ooit een whisky-cola muffin gegeten? Wij vertellen je hoe je deze overheerlijke muffins uit je oven tovert.
Het recept voor deze muffins hebben we gevonden op Vegaanmetdiebanaan. Het recept is redelijk eenvoudig en ontzettend leuk om te maken. Het voorbereiden van alle ingrediënten duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en de baktijd is 20 minuten.

Wat zijn de ingrediënten voor Whisky-cola muffins?

Voordat je kunt aan de slag kunt met deze overheerlijke muffins, moet je even een rondje door je favoriete supermarkt doen. Je hebt een aantal ingrediënten nodig voor het maken van de muffins. Dit moet je allemaal in huis halen om ongeveer twaalf whisky-cola muffins te maken:
 • Muffinvormpjes zoals deze feestelijke vormpjes van Dr.Oetker bij Jumbo
 • Ongeveer 190 gram bloem
 • Een theelepel baksoda (of een klein zakje)
 • Een klein beetje zout
 • 120 milliliter zonnebloemolie
 • Twee theelepels gemalen kaneel
 • 150 gram rietsuiker
 • 100 milliliter cola
 • Een bus slagroom
 • Optioneel: versieringen voor de muffins (tip van ons: chocoladevlokken of hagelslag. Dit combineert vaak mooi met de whisky)
Natuurlijk heb je ook whisky naar keuze nodig. Het hoeft niet meer dan twee eetlepels te zijn van je favoriete levenselixir. Wij raden je aan om een toegankelijke en wat zoetere whisky te nemen zoals Jura Bourbon Cask of Chivas Regal Extra.

Hoe maak ik whisky-cola muffins?

Als je al deze dingen in huis hebt gehaald is het tijd om het beslag te maken en de muffins te gaan maken. Terwijl de oven voorverwarmd wordt op 180 graden, doorloop je de volgende stappen:
 1. Meng de bloem, het baksoda, zout en kaneel in een beslagkom
 2. In een andere kom doe je de zonnebloemolie, cola, whisky en de rietsuiker. Dit klop je met een garde totdat de suiker opgelost is.
 3. Nu kun je de inhoud van de eerste kom erbij doen en het geheel tot een mooi glad beslag kloppen. Het is belangrijk dat dit niet te dik of juist te dun is. Als het te dik is, mag er nog een klein beetje cola bij en als het te dun is kun je het aanvullen met een klein beetje bloem.
 4. Zet nu de muffinvormpjes in de bakvorm en vouw ze netjes open.
 5. Met een diepe lepel zoals een soeplepel kun je nu de muffinvormpjes vullen met het beslag.
 6. Als alle vormpjes gevuld zijn, kan de bakvorm de oven in. Dit moet ongeveer 20 minuten. Hou de vormpjes tijdens het bakken in de gaten. De whisky-cola muffins mogen uit de oven als ze gerezen zijn en er een beetje bruin en krokant uit zien.
 7. Laat het geheel nu ongeveer 10 tot 15 minuten afkoelen (langer mag natuurlijk ook).
 8. Serveer het geheel met een toef slagroom erop en de versieringen die je gekocht hebt.
Kijk vooral voor het prachtige resultaat hier. Ben je benieuwd naar andere leuke recepten met de godendrank erin? We vertellen je elke week een nieuw recept of iets lekkers met whisky erin. Je vindt alle recepten op onze Whisky Food & Drinks pagina.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties