700 jaar whiskey stoken geëerd met een unieke nieuwe Irish Whiskey

Nieuws
woensdag, 06 december 2023 om 13:00
the irishman legacy
Het is ruim 700 jaar geleden dat er voor het eerst (vastgelegd) whisky gestookt werd. Walsh Whisky viert dit bijzondere moment met een nieuwe expressie: The Irishman Legacy.
De nieuwe expressie van het merk is onlangs onthuld tijdens een herdenkingsevenement in St. Canice’s Cathedral. Er waren 150 gasten bij die onder andere uit de Ierse whiskey-industrie komen. Bernard Walsh, oprichter van Walsh Whiskey, is erg trots op de limited edition whiskey en vertelt dat de Legacy Edition van The Irishman gemaakt is als viering van hoe ver de industrie gekomen is. ‘Ons ethos voor The Irishman is 'Leer van het verleden. Creëer de toekomst', dus hebben we deze Legacy editie gecreëerd.’

Wat is The Irishman Legacy whiskey?

De nieuwe The Irishman irish whiskey heeft het eerste deel van de rijping doorgebracht in bourbon en sherryvaten, waarna deze overgebracht is in de finishvaten. Dit zijn Châteauneuf-du-Pape wijnvaten, waar de dram nog 15 maanden in gerust heeft. Walsh selecteerde de vaten samen met leden van de Kilkenny Whiskey Guild.
Eddie Langon, medevoorzitter van het whiskeygilde, vertelt dat de vereniging erg blij is met de samenwerking. Ook was de reis naar Château La Nerthe voor het selecteren van de vaten en uiteindelijk het proeven van de whisky een mooie ervaring voor hem.
The Irishman Legacy is na deze finish gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de expressie zijn als volgt:
Neus: Aroma’s van rood en zwart fruit, aangevuld door hints van eikenhout en leer.
Smaak: Perzikzoet met hints van chocolade, laurier en een romig mondgevoel.
Afdronk: Middellang.
Wanneer de nieuwe Ierse whiskey wereldwijd uitgebracht wordt is niet bekendgemaakt. Voorlopig is de whiskey alleen te krijgen in de vestigingen van de Kilkenny Guild, die samen met de stokerij de whisky hebben gemaakt. Wel is de prijs al onthuld. Voor een fles betaal je straks ongeveer 75 euro.
Foto: Walsh Whisky/The Irishman

POPULAIR NIEUWS