Ardbeg doneert tonnen aan zijn omgeving

Nieuws
vrijdag, 05 januari 2024 om 17:00
isle of islay
De Ardbeg Distillery in Islay voorziet ons regelmatig van een lekkere nieuwe expressie. Maar dat is niet het enige dat de stokerij doet. Er is namelijk ook een Ardbeg All Islay Fund opgericht, waarmee de gemeenschap op Islay flink geholpen wordt. Zo heeft het fonds pas ruim 200.000 pond verdeeld over allerlei doelen.
In 2022 wist Ardbeg een specifiek vat whisky, het Ardbeg vat nummer 3, voor een monsterbedrag van 16 miljoen pond te verkopen. De distilleerderij richtte toen het Ardbeg All Islay Fund op en doneerde meteen 1 miljoen pond voor steun aan verschillende organisaties op Islay.
Per jaar wordt er samen met het South Islay Development (SID) 200.000 pond uit het fonds toegewezen aan projecten en organisaties op Islay. Daarvan is nu de tweede ronde geopend. Bedrijven, verenigingen en organisaties mogen dus weer bij het fonds aankloppen met hun initiatief.
Aanvragen worden tussen januari en maar 2024 beoordeeld door een speciaal opgericht panel met onder andere vijf leden van de lokale gemeenschap en een vertegenwoordiger van The Glenmorangie Company. In de lente hoort iedereen wat de donatie wordt per doel.

Ardbeg donaties aan allerlei initiatieven

Het is de tweede ronde van donaties voor het fonds van Ardbeg. Afgelopen jaar werd er ook 200.000 pond verdeeld. Toen gingen er bedragen naar onder andere de Islay Karate Club, het Islay Book Festival en de Bowmore Lunch Club. Deze laatste gebruikte het geld om meer vervoer en vrijwilligers te regelen voor lokale activiteiten in de zomer. Ook werd een deel van het geld ingezet voor bezoeken aan seniorengroepen door de lunchvereniging.
Caspar MacRae, directeur van The Glenmorangie Company, is erg blij met het project. 'Het is geweldig dat het nu al een echt verschil maakt voor het leven op het eiland.' Ardbeg all Islay Fund nodigt ook dit jaar weer iedereen uit om een aanvraag in te dienen. Het doel is namelijk om zoveel mogelijk verschillende projecten te ondersteunen.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS