Hein de Kort zet whisky beleggers te kakken

Nieuws
zaterdag, 06 januari 2024 om 7:00
moor whisky
Je hebt mensen die whisky drinkers en whisky beleggers. Oftewel, een fles gaat open of niet. En de inhoud gaat op of niet. Hein de Kort heeft er inmiddels een leuke strip van gemaakt…
In Finland heerst er een soort visie dat elke fles alcohol die opengaat ook óp moet. Maar hoe gaat dat met een fles die nog dicht is?Geen idee.

Beleggen of investeren in whisky

Wat we wel weten is dat er flink in whisky gehandeld wordt als vloeibaar goud. Het gaat dus om een vorm van belegging. Whisky dat gekocht wordt en bewaard wordt, wordt op termijn doorgaans meer waard en mensen zien er heil in om op die manier te investeren.
Onlangs is er in het tijdschrift Quote een hele bijlage gewijd aan dit fenomeen en ook is er een trend gaande dat steeds meer merken een verandering doorvoeren naar het meer ‘luxury’ segment van de godendrank. Investeren in whisky is hip.

De helft is al op...

Wat mensen daarvan vinden is niet hetzelfde. Mensen die beleggen in whisky vinden het prachtig en mensen die vinden dat whisky is gemaakt om te drinken wat minder. Cartoonist Hein de Kort plaatste op ‘derde kerstdag’ een strip op zijn Facebook-pagina waarbij beleggers te kakken zet.
De tekst liegt er namelijk niet om: Beleggers storten zich op perperdure (spelfout, red.) whisky’s.
De een zegt tegen de ander: ‘Jullie hebben de helft op!!’
Waarop de ander reageert met de woorden: ‘Ja, dat kon toch? Hij is twee keer zoveel waard geworden.’

'Nog geen miljonair'

Er zijn 21 reacties binnen gekomen waaruit blijkt dat mensen zich kostelijk vermaken. Al telt niet iedereen zich rijk. Zo antwoordt Rob Zwaan met de woorden: ‘nou, heb er wel een paar staan die een paar honderd waard zijn, maar vooralsnog geen miljonair.’
Marino van Liempt maakt weer een andere grap: ‘bróód moet je beleggen…’
Zie het het resultaat met eigen ogen:

POPULAIR NIEUWS