Beer in Roemenië steelt volledige whisky voorraad van een chirurg! 

Nieuws
door Monkey
donderdag, 10 augustus 2023 om 9:00
bear
We lezen regelmatig dat er iemand op pad gaat om een fles dure whisky te stelen. Zo berichtten we onlangs nog dat er een dief een feestje bouwde met sigaretten en whisky en dat er iemand een dure Glenrothes 1988 stal. In Roemenië hebben de inwoners nu last van een wel hele ongebruikelijke whiskydief. Daar heeft een beer namelijk ingebroken en de complete whiskyvoorraad van een chirurg opgedronken.
Beren willen nog wel eens ongewenst op visite komen in vakantiehuizen in natuurgebieden. In de Karpaten is dat niet anders. Een vakantieganger kreeg een bruine beer op visite die kennelijk zin in een glaasje whisky had. Een Roemeense chirurg kwam net thuis van een vakantie in de Karpaten, toen hij gebeld werd door een bekende. Zijn vakantiehuisje in het natuurgebied was compleet overhoop gehaald. De verdachte: een bruine beer.
Beren in het gebergte willen nog wel eens inbreken bij woningen als ze op zoek zijn naar eten. In dit geval was dat niet anders. De koelkast van de chirurg was dan ook geplunderd. Alleen dat was niet alles. De beer heeft in zijn zoektocht naar lekkers namelijk alle kamers geplunderd, waarbij het dier flink wat schade veroorzaakte.

‘Hij heeft alles opgedronken.’

De bruine beer heeft uiteindelijk de jackpot gevonden. De Roemeense chirurg had namelijk naast wat eten in de koelkast ook een flinke voorraad drank, waaronder vodka en whisky. Het beest heeft met die voorraad korte metten gemaakt: ‘Hij dronk alles op, hij liet me achter zonder wodka, zonder whisky, zonder champagne’, aldus de chirurg.
Er zijn in de ravage ruim 20 flessen kapot gemaakt, waarna de drank die erin zat opgemaakt werd. In totaal is er voor ruim 10.000 euro schade veroorzaakt door de beer, inclusief de verloren whisky’s. Wat voor whisky’s het precies waren is niet bekend.
In Roemenië zijn ongeveer 8.000 bruine beren te vinden. De dieren staan erom bekend dat ze door het afval van mensen gaan en skiërs achtervolgen als deze te dicht bij komen. Een verhaal over een whisky drinkende beer is nog niet eerder voorbij gekomen.
Whisiskey Whiskey Karaf - Wereldbol - Luxe Whisky Karaf Set - 0,9 L - Decanteer karaf - Whiskey Set - Incl. 4 RVS Whiskey Stones, 2 Whiskey Glazen & Extra Accessoires Image
Whisiskey Whiskey Karaf - Wereldbol - Luxe Whisky Karaf Set - 0,9 L - Decanteer karaf - Whiskey Set - Incl. 4 RVS Whiskey Stones, 2 Whiskey Glazen & Extra Accessoires
EUR49.95
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS