Bouwt dief feestje? 58 pakjes sigaretten én whisky buitgemaakt

Nieuws
woensdag, 12 juli 2023 om 13:00
dief
In Café en biljartzaal De Buitenmolen in Zevenaar is iets merkwaardigs gebeurd. Een man heeft daar een ruit ingetikt om vervolgens 58 pakjes sigaretten en whisky mee te nemen. Je raadt het al: die zijn niet betaald.
Omroep Gelderland komt met dit nieuws en toont een foto waar de dief vol plezier door een camera is vastgelegd. Hoewel de foto zwart-wit is, is dit het signalement van de dader: een man met een rode hoodie, zwarte schoenen en een zwarte rugtas. De politie probeert de dader te pakken te krijgen via Plaats Delict.

Camera legt dief vast

Op videobeelden is te zien hoe de dief te werk is gegaan. De man komt rustig aanlopen, al rokend, waarna hij besluit om met een tafel van het terras een ruit in te gooien. Hij neemt een Jack Daniel’s mee, wat op zich niet zo heel merkwaardig is. De 58 pakjes sigaretten zijn daarentegen wel opvallend. In combinatie met de whisky kun je je afvragen wat de man van plan is met de buit. Voordat de dief er vandoor gaat de buit, neemt hij eerst nog even de tijd om een drankje in het Café te nemen.
De reacties op Facebook liegen er niet om. Zo zegt iemand: ‘DNA van het flesje cola heb je al’
Het merkwaardige verschijnsel is hier terug te zien.

Meer whisky gestolen

Hoewel deze diefstal op whisky-vlak niet zo heel opvallend is, wordt er geregeld dure whisky buitgemaakt. Dat gebeurt door dieven die op zoek zijn naar gelimiteerde whisky’s en op de hoogte zijn van de waarde van de godendrank. Zo berichtten wij laatst nog hoe een dief in België een oude whisky op de kop tikte en heel doortastend te werk ging. Dat betrof een Glenrothes uit 1988.
Hier kun je alles nalezen wat we geschreven hebben over whiskydiefstal.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS