Belgische dief steelt whisky en enorm veel zonnebrillen

Nieuws
zondag, 25 juni 2023 om 17:00
diefstal
Het is weer zover: in België heeft een dief whisky buitgemaakt. Al is de buit wat betreft de godendrank niet zo heel groot. De dader heeft nog meer meegenomen.
In het Belgische Willebroek heeft de politie een Roemeen (41) opgepakt die zijn auto vol had liggen met gestolen goederen. Op een foto is te zien dat de dief een Cardhu 12 Years heeft meegenomen. Verder staan op de foto een hoop parfums, zonnebrillen en sigaren. De politie spreekt van luxe-producten met een totale waarde van 3300 euro.

Welke whisky is er bij onze buren gestolen?

De dief is gelinkt aan eerdere diefstallen. Zo zou hij één van de zonnebrillen, waar nog een prijskaartje van 800 euro aanhing, eerder vorige maand in Mechelen hebben gestolen. Of hij nog meer whisky’s heeft gestolen is niet bekend. VRT news spreekt in de kop van whisky dat gestolen is, maar de foto zelf laat enkel een Cardhu zien. De Roemeense man is overgebracht naar Antwerpen voor verder onderzoek.

Eerdere diefstallen en de waarde van whisky

De diefstal van deze specifieke whisky valt in het niets bij eerdere berichtgevingen uit het land van onze buren, waarbij daders specifiek in speciaalzaken dure whisky stelen om te verhandelen. Het zijn dieven die de waarde van bepaalde merken kennen en heel bewust dat achterover drukken.
De waarde van whisky is dan ook net zoiets als vloeibaar goud. Zo verscheen er deze week nog een titel in Trouw met de titel: Schotse whisky is goud waard, méér zelfs.
Meer weten? Lees dan ook ons eigen artikel: Whisky als investering: vloeibaar goud of zonde van goede drank? Daarin staat onder meer het volgende:
‘Populaire zijn op dit moment vooral Schotse single malt whisky’s. Denk aan The MacallanGlendronach en Springbank. Daarnaast zijn Japanse whisky’s zoals die van Karuizawa al even geliefd. Daarnaast doen ook speciale releases uit beide landen het vaak erg goed wat betreft waarde. Natuurlijk is geliefde whisky hier niet door beperkt, maar het zijn als het ware de veilige keuzes.’

POPULAIR NIEUWS