The Macallan onthult de Classic Cut 2023 Edition whisky

Nieuws
door Monkey
donderdag, 10 augustus 2023 om 11:00
macallan classic cut
The Macallan Classic Cut whiskyserie loopt al sinds 2017 en krijgt met de Classic Cut 2023 Edition whisky zijn zevende editie. The Macallan Classic Cut 2023 Edition is namelijk een whisky die op vatsterkte (met een ABV van 50,3 procent) gebotteld is en prima met een druppeltje water gedronken kan worden. Sterker nog, water staat centraal bij deze whiskyrelease.
The Macallan meldt namelijk dat de Classic Cut 2023 whisky ‘verschillende multisensorische dimensies’ verkent waarop de tasting notes van de whisky geïnspireerd zijn. De whisky zou dan ook veranderen zodra hier een druppeltje, ofwel ‘one cut’ water, bijgedaan wordt. The Macallan Classic Cut 2023 Edition whisky heeft voornamelijk tonen van peer, maar zodra je hier een druppel water bij doet, gaat de whisky open. De geur en de smaak van peer verdwijnt dan naar de achtergrond en maakt plaats voor aroma's van amandelkoekjes.
The Macallan vergelijkt dit met een catwalk-ervaring waarbij levendige stoffen de frisheid van de smaak van peer vertegenwoordigen en de textuur van een gouden jurk de amandelkoekjes laat zien. In de onthulling van de nieuwe whisky is ook een catwalk te zien, waarbij modellen met de whisky poseren. Hieronder vind je de video waarbij de modellen met de nieuwe Classic Cut 2023 whisky voorbij komen.

Wat mag je van The Macallan Classic Cut 2023 verwachten?

De whisky heeft gerijpt in een combinatie van ex-bourbon vaten van Amerikaans eikenhout en Europese sherryvaten. Hierna is de goudkleurige whisky op vatsterkte de fles in gegaan met onderstaande tasting notes:
Neus: Peren en vlierbloesem met lichte amandeltonen en vanille.
Smaak: Romige vanille, sappige peer en citroenschil met tonen van eikenhout.
Afdronk: Middellang met tonen van eikenhout en boterkoekjes.
De The Macallan Classic Cut 2023 whisky is vanaf nu in beperkte oplage te koop. Hoeveel exemplaren van de whisky er exact zijn is niet gemeld. De whisky heeft een prijskaartje van 125 pond op de The Macallan website, exclusief verzendkosten.
Eerder deze maand bracht The Macallan de Folio 7 whisky nog uit voor Global Travel Retail. De whisky was daarvoor alleen exclusief via The Macallan op inschrijving te koop, maar ligt nu in de schappen bij diverse luchthavens.
Glencairn 2x Whiskyglas Twinset - Kristal loodvrij - Made in Scotland Image
Glencairn 2x Whiskyglas Twinset - Kristal loodvrij - Made in Scotland
EUR17.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS