Dief steelt Glenrothes uit 1988 maar vergeet de camera in winkel

Nieuws
woensdag, 05 juli 2023 om 17:00
diefstal
In België is het weer raak met een whiskydiefstal. In het plaatsje Sint-Niklaas is er bij Drinkscenter Dullart een fles whisky van 400 euro achterover gedrukt. De dief vergat alleen één ding: de camera in de winkel
De dief op de camera loopt de winkel binnen en gaat heel gericht naar een doosje op een plank , waar hi jeen fles uithaalt. Die fles sleept hij mee naar achter een kast, waar niemand hem kan zien.

Een oude Glenrothes 1988

Als hij niemand in de buurt ziet, steekt hij snel dezelfde whisky in zijn broek. Het betreft een Glenrothes uit 1988. Dat is een oude whisky en dus geld waard: zo’n vier honderd euro in dit geval. De winkel geeft de volgende verklaring:
We vragen nu de hulp van mensen om de dader te identificeren. Het terugvinden van de gestolen whiskyfles is niet alleen belangrijk voor ons als winkel, maar vooral om een boodschap te sturen naar potentiële dieven dat we hier een nultolerantie hanteren’, klinkt het.

Beschrijving van de dader

De diefstal werd per toeval ontdekt nadat er geprobeerd was om in te breken. Toen de winkelvoorraad hierna werd gecontroleerd, werd ontdekt dat de Glenrothes miste. De camerabeelden liegen er niet om. Daarom heeft de winkel besloten om de beelden te delen via social media. Op de video is een blanke man te zien, gekleed in jeans en sneakers. Verder draagt hij een zomerse blouse. Nadat de whisky is geconfisqueerd loopt hij zonder pardon de winkel uit. Het is onduidelijk of de dader al in de kraag is gevat.
Het gebeurt regelmatig bij onze buren dat er dure whisky’s worden gestolen. En het is ook niet de eerste keer dat een dader vastgelegd wordt door de camerabeelden in een winkel. Bij ons werd er onlangs ook een whisky gestolen, maar dat was één zonder waarde.
Foto: Pexels
Met dank aan rubio voor het doorgeven van dit bericht.

POPULAIR NIEUWS